Új hangár épülhet fel 2021-re Ferihegyen!

Új hangár készülhet el 2021-ben az Aeroplex számára a budapesti reptéren, mely a mostaninál nagyobb, és több szélestörzsű kategóriába tartozó repülőgépek karbantartását és szervizelését látná el. 

lufthansa_technik_wizz_air_and_aeroplex_mro_base_in_bud.jpg

Forrás: total-croatia-news

Demény Árpád az Aeroplex Közép-európai Légijármű Műszaki Központi Kft. ügyvezető igazgatója az Aeromagazin és a NavigátorVilág szaklapnak adott interjújában kiemelte, hogy 2021-ben a meglévő két ACE hangár mellé egy újabbat terveznek felépíteni, amely az eddig kiszolgált legnagyobb Boeing 767-es típusokon felüli nagyobb gépek karbantartását és szervizelését láthatja majd el. Az ACE portfóliója így olyan típusokkal bővülhet, mint a Boeing 777-es, és 787-es család, valamint az Airbus A330-as és Airbus A350-es család.

Az új hangár építésével kapcsolatban már a megállapodás is megtörtént a Budapest Airporttal, és az ACE tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is hozzájárult. A kapacitás bővítést az igazgató szerint több légitársasági partnerük is támogatja.

Amennyiben megvalósul az új hangár, az több száz új munkahelyet és több nagygépes le és felszállást eredményezhet a reptér számára.

Az ACE nagygépes terveiről már 2017-ben lehetett olvasni. Akkor a hírek szerint még az év szeptemberéig szerették volna megszerezni az alap Boeing 777-es karbantartási képességet, és 3 éven belül felépíteni a nagygépek fogadására alkalmas hangárt.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!