Itt az American Airlines válasza a LOT visszalépésére!

Nem hagyta sokáig tétlenül a LOT kihátrálását a Budapest és Chicago közötti útvonalon az American Airlines, és máris bővítette korábban meghirdetett menetrendjét.

uu33hs7s6g6kua3cxc5uhbfcry.jpg

Fotó: Dallas Morning News

Heti hat járatpárra növeli a korábban heti négyre meghirdetett Budapest-Chicago járatának menetrendjét az American Airlines a Google Flight rendszerében látható menetrendi adatok alapján. A járat indulási dátuma változatlanul 2020. május 8. lesz. A korábban meghirdetett keddi, szerdai, pénteki és szombati napok mellett a hétfői és csütörtöki napokon is közlekedni fognak a repülőgépek a két város között. Bár a menetrend az új járatok feltöltés miatt még hézagos, remélhetőleg az összes új járatnapra is hamarosan lehet majd foglalni.

Az American Airlines idén augusztus 8-án jelentette be, hogy tovább folytatva a korábban megkezdett Kelet-Közép-európai terjeszkedését Prágából, Budapestről és Krakkóból is indít közvetlen járatot chicagói központjába a jövő nyári menetrendben a legmodernebb Boeing 787-8-as típusú repülőgépeivel.

A budapesti mellett a prágai és a krakkói járat is bővülhet, Prága a korábban meghirdetett heti öt helyett napi járattá, míg Krakkó az öt járat helyett heti hat American járatot kaphat. Ez pedig egy újabb kemény támadás a már meglévő heti öt chicagói LOT járat ellen az amerikai oldalról. Emiatt és a LOT budapesti visszalépése okán lehet hogy itt is változtatások elé nézhetnek a lengyelek, hiszen a konkurencia nagyon erős amerikai elosztó hálózattal rendelkezik és járatit a Oneworld szövetség európai tagjaival közösen, a British Airways, Iberia és a Finnair kódmegosztásában üzemelteti.

A LOT visszavonult!

Korábban itt a blogon számoltunk be elsőként, hogy a LOT kivette a 2020-as nyári menetrendjéből a már meghirdetett heti két Budapest-Chicago közötti járatát, és ezzel egy időben heti hét járatra növelte New York JFK felé irányuló forgalmát. A chicagói vonal a LOT számára az elmúlt egy év adatait nézve nem hozott sikert. Az utasszám jelentősen elmaradt a várttól, és sokszor törölni is kényszerült, amihez a Dreamliner gépek problémái is hozzájárultak.

Az American nyári bejelentését megelőzően a LOT szezonálissá minősítette a chicagói vonalat, ami azt jelentette volna, hogy a járatok idén a nyári menetrend végéig közlekednek, majd jövő májusban változatlanul heti két alkalommal indultak volna újra. Vélhetően az erős konkurencia, és az elmaradó foglalási adatok miatt a LOT végül visszalépett. Bár az újraindulástól nem zárkóznak el, ha annak egyszer újra eljön az ideje. Érdemes megjegyezni, hogy a LOT járatainak az American járataival egy napon kellett volna üzemelnie, ami napi két Budapest-Chicago járatot jelentett volna a hét két napján.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot