Hszian és Csengtu városából indíthat Budapestre járatokat a China Eastern Airlines!

Több kínai híroldalon jelent meg a China Eastern Airlines 2020-as téli menetrendje, amelyben úgy látszik Budapest további főszerepet kap az idén júniusban indult, és a légitársaság leányvállalata a Shanghai Airlines által üzemeltetett Budapest-Sanghaj járat után. A China Eastern a hírek szerint 2020. januárjában közvetlen jártot indíthat Hszian és Csengtu városából a magyar fővárosba. Előbbi járatra már korábban lekérte az engedélyt a Kínai Légügyi Hatóságtól augusztusi indulással és heti négy járat üzemeltetésére.

cea777_613.jpg

Fotó: Chad Slattery

Bár a hivatalos menetrendben a változtatásoknak még nincs nyoma, a közölt hírek alapján 2020. januárjától a China Eastern Airlines új járatot indíthat Sanghaj-Hszian-Budapest és Sanghaj-Csengtu-Budapest városai között. Konkrét indulási időpontok és a járatsűrűség egyelőre még nem ismert! A két új kínai várossal történő kiegészítés minden bizonnyal a már meglévő heti három Shanghai Airlines járaton felül kerülne bevezetésre. Az anyavállalat korábban heti négy járat üzemeltetésére adta be engedélyét a Budapest-Sanghaj vonalon. Ha a változások valóban életbe lépnek januárban, akkor annak az elkövetkező hetekben már a menetrendben is nyomot kell hagyniuk.

A Hszian és Budapest közötti légi járat megteremtése már korábban is téma volt, mivel idén februárban a korábban már Budapesten is megfordult Hainan Airlines nyújtott be engedélykérelmet a Budapest-Hszian-Sencsen és a Budapest-Csungking útvonalakra heti 2-2 járatra vonatkozóan augusztusi indulási idővel. Ezt követően a China Eastern Airlines is igényét jelezte heti négy járatra a Budapest-Hszian útvonalon szintén augusztusi indulással. Ám e két járatnak azóta semmi, híre hiszen egyik sem indult el a megjelölt időpontban és hírt sem adott magáról egészen az elmúlt hétig, amikor Hszian repülőtere újra említést tett, hogy hamarosan új légi kapcsolat fogja össze kötni a magyar fővárossal.

kinabudjan.jpg

Budapest és Kína között jelenleg két légitársaság az állami Air China és a Shanghai Airlines üzemeltet menetrendszerint közlekedő légi járatokat. Az Air China nyáron hetente négy, télen hetente három járattal köti össze Airbus A330-200-as típusú gépeivel Pekinget Budapesttel, míg a Shanghai Airlines heti három járatot kínál Boeing 787-9-es típusú Dreamliner repülőgépekkel üzemeltetve a saját és a China Eastern Airlines kódja alatt.

A China Eastern a régióban Prágában kínál hasonló utazási lehetőséget, ahol a Prága és Sanghaj járatára fűzte fel hetente két alkalommal Hszian városát.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot