Budapest és Chicago közötti indít szezonális járatot az American Airlines!

Az történt, amire senki sem számított! Az elmúlt percekben jelentette be az American Airlines a jövő nyári új nemzetközi járatait, melyek között  nagy meglepetésre egy új Budapest és Chicago közötti útvonalnak is jutott hely. Az amerikai óriás emellett a régióban Prágába és Krakkóba is indítani fog szezonális járatokat szintén Chicago városából. Az új járatokra augusztus 12-től lehet majd jegyeket foglalni.

16679601176_74e44e5382_k-e1540051658536-678x381.jpg

Erős piaci versenytársat kap a LOT nemrég szezonálissá leminősített Budapest-Chicago járata. Az American Airlines május 7. és október 24. között hetente négy alkalommal tervez ugyanezen az útvonalon járatot indítani Boeing 787-8-as típusú modern Dreamliner gépeivel. A LOT a tervek szerint folytatja a korábbi heti két frekvenciát, így a jövő nyári menetrendben összesen már heti hat járattal juthatunk el a magyar fővárosból Chicagóba. A most bejelentett American járat azonban sokkal jobb feltételeket kínál az utasoknak, hiszen az O'Hare Airport az egyik fontos HUB bázis repülőtere a légitársaságnak, ahonnan egy átszállással nagyon sok amerikai nagyvárost érhetnek el az utazók a már meglévő Philadelphiai útvonalhoz hasonlóan az American és az American Eagle járataival. Ellenben a LOT-al aki a United járataira tud átszállást nyújtani, de ez a kapcsolat jelenleg még nem nagyon forrt ki a code-shere hiánya végett. Emellett a LOT heti két járatpárja az üzleti utasok számára nem éppen kedvező alternatíva.

"Chicagóban erős helyi igény mutatkozik Kelet-Európába történő utazásra, és fontos, hogy több szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, hogy meglátogassák a családot és a barátokat, vagy felfedezzék a világ új részét" - mondta Vasu Raja az American Airlines alelnöke.

Az American Boeing 787-8-as típusú gépein négy osztály várja majd az utazókat: Business, Premium Economy (új termék lesz az AA-nak a magyar piacon), Main Cabin Extra, és Main Cabin.

A Business osztályon 20 darab teljes ággyá alakítható ülés, a Premium Econ 28 darab részben dönthető ülőhely, míg a Main Cabin Extra szektorban 48 standard, a Main Cabin (hagyományosan sima Economy) részen 138 ülőhely található. A gépek így összesen 234 főt tudnak majd egy irányba befogadni. Az ülőhelyek mindegyike programokban gazdag LCD IFE rendszerrel, távirányítóval és USB töltővel van felszerelve. A fedélzeten Wi-Fi kapcsolat is elérhető lesz.

Az utasok mellett a cargo szerepe is nő a jövőben Budapesten, hiszen a már meglévő és sikeresen működő Philadelphiai vonal mellett egy most egy új AA HUB reptéren keresztül is kezelhetnek Magyarországról érkező árut az American Cargo.

Az American Budapest mellett május 8-tól Prágába és május 7-től Krakkó városába is indít szezonális járatot  szintén Chicago városából heti 5-5 alkalommal.

Az alábbi videóban a betekintés nyerhettek, milyen az American Dreamliner fedélzete

Interjú a most bejelentett fejlesztési tervekről Vasu Raja-val az American Airlines alelnökével

Fénykép: Ifn News

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!