Belgrádba is repülhet Budapestről a LOT!

A belgrádi Nikola Tesla Airport weboldalán elérhető járatkeresőbe felkerült egy, a lengyel nemzeti légitársaság által szeptember 2-től naponta üzemeltetett Budapest-Belgrád légi járat menetrendje. Az újabb budapesti bázisról indítani kívánt LOT légi járat megjelenése azért érdekes, mivel az idén tavasszal a prágai és a szófiai reptér által közzétett menetrend tervezetekben már szerepelt egy-egy új LOT járat, melyeket a mai napig hivatalosan még nem jelentettek be, holott tervezett indítási idejük szeptember 1-je lenne.

lotbelg.JPG

Szeptember 2-től naponta egy járatpárt tervez indítani a Budapest-Belgrád közötti útvonalon a LOT. A járatok a közzétett menetrend tervezet szerint hajnali 05:15-kor szállnának fel Belgrád repülőteréről, és éjjel 23:35-re érkeznének vissza a szerb fővárosba. Ennek alapján látható, hogy ezen járat tovább erősítheti az átszálló utasforgalmat a budapesti repülőtéren, hiszen a hajnalban induló járat átszállási lehetőséget teremt a LOT Budapestről induló londoni, varsói, vagy krakkói rövid távú járataira, valamint a New York JFK és Chicago hosszútávú járatokra is.

Érdekesség, hogy a Budapest és Belgrád közötti útvonalon jelenleg csupán csak a Fehérorosz Belavia légitársaság tart fenn légi járatot hetente két alkalommal. Azonban e járat sem fog már sokáig üzemelni, hiszen október 28-tól a légitársaság megszűnteti.

A mostani tervezett, de még hivatalosan be nem jelentett új Budapestről üzemeltetni kívánt rövid távú LOT járatok listáján Belgrád mellett szerepel Prága és Szófia városa is. Míg Brüsszel és Bukarest városa már bejelentett, naponta kétszer is közlekedő LOT járatokkal lesz elérhető szeptember 2-tól.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!