Már tárgyalások folynak a Wizz Air Fehérorosz piacon való megjelenéséről

A héten egy furcsa poszt bukkant fel a Wizz Air Istagram oldalán, melyben Minszk városát megemlítve a város művészeti szépségét emelték ki, egy korábban más által készített kép megosztásával. Azóta a poszt eltűnt a Wizz Air Instagram oldaláról, azonban fehérorosz lapokban a héten ismét hír érkezett a légitársaság Fehérorosz piacon való jövőbeli lehetséges megjelenéséről. Az sb.by portál beszámolója szerint, a Wizz Air már tárgyalásokat folytat a minszki vagy esetleg a grodnói repülőtérről történő légi járatok elindítása kapcsán.

0xedb4fbaa5d763f9d357b01277a8a52c5.jpeg

A Wizz Air fapados légitársasága továbbra is komoly érdeklődést mutat a Minsk vagy Grodno repülőteréről való járatindítás iránt, mondta Magyarország meghatalmazott fehérorosz nagykövete Chutora Zsolt. Minszk városának Magyar Nagykövetsége ennek érdekében még a tavaly év végén információs anyagot állított össze a Wizz Air számára a Belarusz piacról. A grodnói szívesen látná a Wizz Airt, de a vállalatot a hírek szerint a egy minszki járatindítás sokkal jobban érdekli. Ez érthető is, hiszen előbbi reptéren nem nagyon forgalmas, csak a Belavia tart fenn egy-két járatot.

A nagykövet úr hozzátette, hogy amennyiben a légitársaság vezetése úgy dönt hogy belevág a járatindításba, akkor a járat elindításához legalább 6 hónap szükséges. Jelenleg a tárgyalások még kezdeti szakaszban vannak, de az érdeklődés nagy.

Budapest és Minszk között jelenleg két légitársaság is repül menetrend szerinti járatokkal. Az egyik az Air China, melynek a Pekingből Budapest felé tartó járata Minszk repülőterén szakítja meg útját, a másik Belarusz állami légitársaság, a Belavia légi járata. E kettő járat közül azonban csak a Belavia légitárság gépeire tudnak jegyet venni az utazók, hiszen az Air China nem szerzett jogot a két ország közötti utasfuvarozásra.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!