Négy új útvonallal és egy újabb géppel ünnepli 3. születésnapját a debreceni Wizz Air bázis

A debreceni bázis harmadik évfordulója előtt egy nappal csatlakozott, több, mint 100 millió dollár értékű újabb Airbus A320 a harmadik repülőgép, amellyel a Wizz Air magyarországi flottája 2018-ban bővült (idén kettő repülőgép csatlakozott a WIZZ budapesti bázisához). 

wizz_air_debrecen_uj_gep.jpg

Dortmund, Doncaster-Sheffield, Bázel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport) és Barcelona mostantól közvetlenül is elérhetővé válnak a debreceni repülőtérről. A légitársaság három további járatot indít 2019 tavaszán a debreceni bázisáról, így már Palma de Mallorca, Lárnaka és Málta is kényelmesen elérhető a Wizz Air magas színvonalú járataival.

Spanyolország két csodálatos városa is elérhetővé válik Debrecenből: Barcelona és Palma de Mallorca. Ha Barcelonára gondolunk, rögtön a változatos, monumentális épületei jutnak eszünkbe, de ez nem minden. A katalán város rengeteg csodát tartogat: a napsütötte tengerpartoktól a szerteágazó kulináris színtéren át egészen a pezsgő éjszakai életig mindent fellelhetünk itt. Palma de Mallorca igazi paradicsom a mediterrán nyaralások szerelmeseinek, bátran nevezhetjük Mallorca ékkövének. A történelmi városrészben napokig lehetne bolyongani, míg a közeli strandok a tökéletes pihenést biztosítják.

Az egykori Hanza-város, Dortmund ma már leginkább a focicsapatáról, a Borussia Dortmundról híres, így nem csoda, hogy ez a város ad otthont a Német Futball Múzeumnak. Emellett természetesen a művészetek szerelmesei is lubickolhatnak a templomok és múzeumok kínálta élvezetekben.

South Yorkshire-ben található Doncaster, ami a múltban a természetes erőforrásokat kihasználva tudott nagy ipari várossá nőni. Ez ma már történelem, de ha szeretnénk elmélyedni a Viktoriánus kor emlékeiben, akkor Doncaster kiváló úti cél lehet.

Ha olyan helyre utaznánk, ami kiváló kiindulási pont több nyugat-európai országba, Bázel a legjobb választás, hiszen összeköti Franciaországot, Németországot és Svájcot.

Lárnaka napjai a mesés strandjai körül forognak: napközben pihenhetünk a homokos parton, míg este a tengerparti sétányon gyönyörködhetünk a naplementében. A modern belvárostól egészen a török negyedig érdemes felkutatni a város belső részeit is.

Máltán mindenki megtalálhatja a számítását: a hajózás megszállottjai, a vízi sportok szerelmesei és a klasszikus értelemben vett turisták is. Egy városnézéssel töltött fárasztó nap után a máltai konyha igazi gyönyör az éhes utazó számára, a legjobb étteremjavaslatokat pedig a helyi lakosoktól kaphatjuk.

Debreceni újdonságok

wizzdebrecen.JPG

*az ár csak egy útra vonatkozik, és tartalmazza az adókat, az adminisztrációs és az egyéb kötelező díjakat

A Debreceni repülőtér 2012-től része a Wizz Air hálózatának, 2015 óta pedig Wizz Air bázisként üzemel. Az elmúlt 6 évben a Wizz Air több mint 1,3 millió utast szállított Debrecenből, ebből 2018-ban 350 ezer utas választotta a Wizz Air debreceni járatait, ami 17%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Wizz Air debreceni működése közel 300 munkahelyet teremt a kapcsolódó iparágakban. Jelenleg 13 útvonal elérhető a megyeszékhelyről 12 országba.

Fénykép: Wizz Air

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!