A Wizz Air indíthat járatot az ukrán Lemberg városába Budapestről!

Kormányzati szinten a napokban már a Wizz Air került megemlítésre a Budapest-Lemberg (Lviv) közötti közvetlen légijárat elindítása kapcsán, pedig az útvonal üzemeltetésében korábban a Ryanair volt érdekelt.

0526534b-ef81-4f15-8e96-3f7d410ee98d.jpg

"Wizzair légitársaság közvetlen légi járatot készül indítani a Nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) és Budapest között" -olvasható a Kormány.hu weboldalán. Minderről Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára számolt be egynapos kijevi tárgyalásait befejezve az MTI-nek.

A Wizz Air jelenleg 8 útvonallal rendelkezik Lemberg repülőtérén és további 2 új útvonalat terveznek nyitni az elkövetkező időszakban.

A magyar fapados légitársaság a héten megjelent sajtóközleménye szerint a jövő és során újraindíthatja a 2015-ben bezárt ukrajnai leányvállalatát a Wizz Air Ukraine légitársaságot, 2,5 milliárd dolláros befektetéssel. A befektetési összegből 20 darab új Airbus A320 és A321 típusú repülőgép beszerzését tervezik, ami újabb ukrajnai útvonalak indítását is eredményezi. A korábbi ukrán leányvállalat Kijevből, Lvivből és Hrakovból repült három géppel 12 ország 41 célállomására.

 

A Ryanair már próbálkozott, de az indulásig sem jutottak el

Tavaly márciusban már az ír fapados bejelentkezett az útvonalra, mely az elsők között volt a az ukrajnai piacra való belépés tervezetekor. A járatnak 2017. október végén kellet volna elindulnia, azonban áldozatul esett a Ryanair és a kijevi repülőtér között zajló vitáknak, miszerint a kijevi reptér nem tartja be megállapodásait a légitársasággal szemben. Emiatt a Ryanair végül tavaly július 10-én az összes őszre tervezett új ukrajnai járatát törölte, így végül a budapesti járat sem tudott elindulni, mely a tervek szerint hetente két alkalommal közlekedett volna. A Ryanair-nek végül az idei téli menetrendben sikerült a lembergi bázisnyitás 5 új útvonallal, melyek között már Budapest neve nem szerepelt.

Lemberg városa Nyugat-Ukrajna legnagyobb városa, és Ukrajna legfontosabb kulturális központja is a maga több mint 700 ezres lakosával. A város turisztikai látványosságokban gazdag és igen fejlett idegenforgalmi infrastruktúrával rendelkezik.

Fénykép: aviontourism

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!