Idén már több mint 8 millió utas választotta a LOT-ot!

Történelmi pillanat következett be az elmúlt napokban a lengyel nemzeti légitársaságnál, hiszen éves utasforgalmuk november elején átlépte a 8 millió főt, melyre korábban a LOT történetében soha nem volt példa. A növekedés motorja a májusban megnyitott új budapesti bázis, a flotta megújítás, valamint a Varsóból indított számos új járat és sűrítés, melyek a varsói Chopin repülőtér éves utasforgalmát is rekord szintre emelik.

lot-polish-airlines-charter.jpg

A LOT előrejelzése szerint az idei évben 8,8 millió utassal és nyereséges működéssel zárhatja az évet. A társaság 89 éves fennállása során még soha sem fordult elő, hogy 11 hónap alatt már a nyolcmilliomodik utast üdvözölhették a gépük fedélzetén. A 2015-ös évhez képest kétszeres növekedést tudott felmutatni a LOT, akkor éves utasforgalma még csak 4,3 millió főt és 41 gépes flottát tett ki, míg mára a flotta mérete az év végére 80 gépesre növekszik. A flotta jelenlegi zászlósai a 11 darab Boeing 787-es Dreamliner gép, melynek nagyobb 9-es változatából már három van forgalomban. A Rolls-Royce Trent 1000-es hajtóművek hibái miatt jelenleg 3 gép áll a földön Varsóban, emiatt legkorábban az év végéig, de legvégső esetben akár jövő tavaszig Budapesten bérelt géppel oldják meg a New York és Chicago járataik kiszolgálását. A gépbérlés a varsói HUB-ot sem kerülte el, ott egy HiFly A340-essel próbálják enyhíteni a géphiányt.

Habár ezen technikai gondok fennállnak a LOT mégsem áll meg a terjeszkedéssel, hiszen már most számos új útvonalat jelentett be a jövő évre vonatkozóan, köztük a januárban induló új Budapest-London City járatot is. De nyártól egy újabb amerikai járat indul Miami városába, valamint újraindul a korábban bezárt Varsó-Bejrút útvonal is.


"Ebben az évben már több mint 8 millió utas bízott meg bennünk, ami kétszer több mint három évvel ezelőtt, amikor a légitársaság bejelentette stratégiai növekedési terveit.
Abban az időben kevesen hitték, hogy a LOT megduplázhatja a tevékenységének mértékeit, és regionális vezető légitársasággá válhat. Ez jól mutatja a menedzsment hatékonyságát, a munkavállalók aktívítását és a növekvő igényt arra, hogy a LOT egyre több utast tudjon szállítani. Az új rekord szimbolikus pillanat számunkra - köszönjük mindazokat, akik velünk repülnek, számukra fejlesztjük szolgáltatásainkat és új kapcsolatokat nyitunk. Megígérjük, hogy a jövőben még több rekord lesz előttünk" - mondta Adrian Kubicki, a LOT vállalati kommunikációs irodájának igazgatója.


Forrás: Pasazer.com

Fénykép: eTurboNews

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!