A budapesti Emirates járatokra is hatással lesz a dubaji pályazár!

Szinte napra pontosan 10 hónap múlva negyvenötnapos pályazár lép életbe a Dubaji Nemzetközi Repülőtér déli futópályájának teljes szakaszán. A pályazár és az egypályás üzemmód végett a most működő forgalom jelentős részét korlátozni kell, melybe az előzetes menetrendi adatok alapján az Emirates budapesti járata is érintett.

ekzar.JPG

2019. áprlis 16-tól a tervek szerint május 30. tartó időszakban megújul a DXB 12R/31L jelzésű futópályája, mely során a burkolatcserét és a pályavilágítás megújítását végzik el majd a szakemberek. Az érintett időszakban a forgalom korlátozására kell számítani, mely során egyes járatok nem vagy ritkábban közlekednek. A felújítás miatti korlátozásokban a legfőbb érintett a légi kiötő első számú légitársasága az Emirates, mely az előzetes menetrendi adatok alapján a naponta közlekedő budapesti járatát az érintett időszak alatt heti négy járatpárra fogja lecsökkenteni április 18-tól. Ez az a gyakorlatban azt fogja jelentei, hogy csak a hétfői, keddi, szerdai és szombati napokon fog Emirates 777-es gép repülni a két város között.

A járatok kiesését erősíti az a tény is, hogy az Emirates oldalán végzett próbafoglalások során, a csütörtöki, pénteki és vasárnapi napokra vonatkozóan hibaüzenetet kaptunk. Az ügyben kerestük az Emirates magyarországi képviseletét is, de érdemben nem erősítették meg az információt, és levelükben kiemelték azt, hogy az "Emirates járatai zavartalanul üzemelnek minden nap Budapest és Dubaj között."

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!