EXKLUZÍV! Egész éves járatra vált Budapesten az Air Canada Rouge!

acr_b-767-300er.JPGEgész évben közlekedő járatra váltja le a Toronto és Budapest között közlekedő eddigi szezonális járatait az Air Canada, melyeket a 2018/2019-es téli menetrendben is az Air Canada Rouge színeiben fogja repülni. A döntés az Air Canada részről nem meglepő, hiszen a járat sikerességét a magas kihasználtság, és az elmúlt évek folyamatos sűrítései igazolták.

Nagyon jó hír érkezett a magyar és a kanadai utasok számára, hiszen az elmúlt három év alatt titkon mindig is remélve vártuk, hogy egész évben közlekedő légi járat induljon Magyarország és Kanada között. Az egészéves üzemre történő váltásról először idén februárban érkeztek hírek, amikor a Magyar Turizmus Ügynökség igazgatója Máté Kristóf és új észak-amerikai képviselője Sarmon Zsuzsanna, dr. Ódor Bálint nagykövet és Szabó Stefánia főkonzul megbeszélést folytattak az Air Canada vezetőivel a járatbővítés további lehetőségeiről, hogy az utasok az év bármely szakában közvetlenül utazhassanak Toronto és Budapest között közvetlen légijárattal.

Úgy tűnik ezen megbeszélések és a járat magas kihasználtsága (ami átlagosan 80% feletti) pozitív irányba vitték a döntéshozókat. Ennek köszönhetően a korábban tervezett október 26-dikai leállás elmarad. Október 26-dika után ismét hetente három járat fog az utazók rendelkezésére állni, azonban a menetrendben változás történik! Az új téli járatok a hétfői, a csütörtöki és a szombati napokon fognak Budapestről Torontóba repülni, míg Torontóból Budapestre a szerdai, a pénteki és vasárnapi napokon. Bár a menetrendet a jegykeresőben még csak január 7-ig töltötték fel, a későbbiekben biztosan a többi járatra történő foglalás is elérhetővé válik.

Menetrend:

YYZ-BUD: 19:55-9:30 (érkezés másnap) AC1910

BUD-YYZ: 11:15-15:55 AC1911

A járatokat a már megszokott Air Canada Rouge Boeing 767-300ER típusú repülőgépek fogjákr repülni.

A mostani változással a Budapest Airport a 2018/2019-es téli menetrendi időszakban három non-stop transzatlanti járattal fog rendelkezni, hiszen a kibővített Air Canada járat mellett a LOT amerikai járatai is megmaradnak. Az egész éves üzemre történő átállás a növekvő ülőhelyekszámának köszönhetően további dinamikus utasforgalmi bővüléshez vezethet a budapesti repülőtéren.

Rekord számú szélestörzsű gép télen Budapesten

A mostani Air Canada változtatással együtt még négy légitársasgának a LOT-nak, a Qatar Airways-nek, az Emirates-nek és az Air China-nak lesz állandó szélestörzsű járata a budapesti légikiötőben, ami a korábbi évekhez képest rekord nagyságúnak számít.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!