Az ünnepek és a nyári menetrend kezdete beindította a forgalmat Ferihegyen!

acr_b-767-300er.JPGHatalmas forgalmat bonyolít a húsvét körüli napokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a napi utasszám a nyári csúcsidőszakot idézi. Csütörtökön és pénteken is jóval meghaladta a negyvenezer főt az érkező és induló utasok száma Budapesten. Sok honfitársunk használta ki a négynapos ünnep kínálta lehetőséget egy-egy külföldi utazásra, mint ahogy a külföldön dolgozó magyarok is szívesen térnek haza a húsvéti ünnepekre. Emellett a forgalom nem elhanyagolható részét teszik ki azok a külföldiek, akik Magyarországon kívánják eltölteni a tavaszi ünnepet - olvasható a Budapest Airport közleményéből.

Alig néhány napja van érvényben a repülésben a 2018-as nyári menetrend, máris egy sor új járattal bővült a Budapest Airport idei útvonal kínálata. Az elmúlt egy hétben négy új járat került fel a palettára és május elejétől elindulnak a várva-várt új tengerentúli járatok is.

A Vizcayai-öböltől Norvégiáig terjed a Budapestről üzemelő új repülőjáratok sora, amik az hétvégén életbe lépett nyári menetrendi időszaktól indultak el. A polgári repülésben immár hagyományosan a téli/nyári időátállításhoz igazítják a menetrendi váltást is, hiszen télen jóval kevesebb járatot üzemeltetnek a légitársaságok. Az új járatok mellett egy sor légitársaság bejelentette, hogy a jelentős igények miatt tovább növeli a Budapestre közlekedő járatainak a számát. Így csak a március végétől október végéig terjedő időszakban közel egy millió utas-férőhellyel többet kínálnak a légitársaság a magyar fővárosból, mint tavaly ilyenkor.

Bár a Budapest Airport továbbra sem tesz említést, és nem erősíti meg, hogy a korábban március 31-re tervezett, majd áprlis 14-ére halasztott Iran Air járat valóban el fog-e indulni Teherán és Budapest között a légitársaság Airbus A300-as repülőgépeivel.

A 2018 nyári menetrendben a következő új járatok érhetők el Budapestről:

 

Új járatok/ Új légitársaságok/ Új uticélok 2018

Légitársaság

Célállomás

Első járat indul

Heti járatszám

Wizz Air

Stavanger

március 15.

2

Wizz Air

Athén

március 25.

4

Ryanair

Santander

március 26.

2

Ryanair

Paphos

március 27.

3

LOT

Krakkó

április 28.

6

Wizz Air

Bázel

május 3.

5

LOT

New York JFK

május 3.

4

LOT

Chicago O’Hare

május 5.

2

American Airlines

Philadelphia

május 5.

7

 

Soha ennyi transzatlanti járat nem volt egy időben Budapesten!

Alig több, mint egy hónap múlva egyszerre négy transzatlanti járatot kínálhatunk Budapestről, amire még sohasem volt példa a magyar főváros repülőterének történetében. Május elejétől ismét közvetlenül lehet New Yorkba repülni, a listán vadonatúj desztináció lesz a heti két chicagói LOT-járat, az American Airlines naponta közlekedő philadelphiai járatával együtt, ami jól illeszkedik az Air Canada Rouge népszerű és immár naponta közlekedő torontói járatához.” hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzáfűzte: „A nyári menetrendben induló új járatokkal sikerült újabb „fehér foltokat” lefednünk Európa térképén, olyan izgalmas uticélokat kínálva, mint a norvégiai Stavanger, az észak-spanyolországi Santander vagy Paphos Cipruson. Egyre csökken a kínálatból hiányzó városok sora Európában, így egyre szélesebb választékot tudunk kínálni a magyar és a nemzetközi utazóközönség számára is.”

Az új járatok mellett egy sor légitársaság sűríti budapesti járatait:

 

Légitársaság

Célállomás

Napi járatszám növekedés

Lufthansa

Frankfurt

5

6

LOT

Varsó

4

5

Finnair

Helsinki

2

3

Turkish Airlines

Isztambul

2

3

Air Canada Rouge

Toronto

heti 3-ról

naponta

(jún 25-től szept 16-ig)

Iberia

Madrid

1

augusztusban napi 2

Aeroflot

Moszkva

3

4

 

 Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!