Akár már idén beléphet a magyar piacra a Royal Air Maroc!

cn-rnv-royal-air-maroc-boeing-737-7b6.jpgJelentősen nőhet a Marokkóba látogató magyar turisták száma az idén, és az év végén új közvetlen repülőjárat indulhat – hangzott el a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) éves közgyűlésén szombaton, Marrákesben. A magyar turista szám hirtelen növekedését az országba nemrégen indult új közvetlen járatok rendkívül jól serkentik, melynek köszönhetően a már megnyitott Agadír és Marrákes útvonalak után Casablanca is hamarosan elérhetővé válhat non-stop, menetrendszerinti légi járattal Budapestről.

Tromler Miklós marokkói magyar nagykövete a közgyűlésen arról számolt be, hogy a reptéri igazgatóság statisztikái szerint februárban 2700 magyar turista érkezett Budapestről, a tavaly ősszel indított Budapest-Marrákes, Budapest-Agadir közvetlen járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal működnek. Hozzátette: 2018-ban várakozásaik szerint legalább 30 ezer főre emelkedhet a Marrákesbe érkező magyar turisták létszáma.

Akár már idén télen Budapestre érkezet a Royal Air Maroc!

Tomler Miklós beszédében kitért arra, hogy folyamatosak a tárgyalások a közvetlen Budapest-Casablanca járat indításáról a Royal Air Maroc-kal, ez 2018 végén vagy 2019 elején megvalósulhat. Kiemelte: Marokkó stabil, tiszta és biztonságos ország, tavaly október óta nem kaptak konzuli bejelentést turistákat érintő eseményről.

carte-reseau-ram-new.jpg

Ilyen sok helyre eljuthatunk a RAM járataival Ábra: Royal Air Maroc

Marokkó nemzeti légitársaságának budapesti megjelenése esetén ( a 2016. szeptemberében indult Air Algerie járathoz hasonlóan) a régióban elsőként Budapestről indulhat közvetlen légi járat Casablanca városába ahonnan a RAM kiterjedt járathálózata olyan további célállomások felé repítheti a Budapestről induló utasokat, mint Dakar, Luanda, Accra, Tunisz, Tenerife, Las Palmas, Lagos, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Nairobi. De a légitársaság a nemzetközi útvonalak mellett igen kiterjedt belföldi járathálózattal is rendelkezik olyan népszerű városok feél, mint Fés, Rabat, Agadír, Nador és Tanger.

A Royal Air Maroc Budapesthez legközelebb a bécsi légikikötőbe üzemeltet járatokat. Korábban Prágában is jelen voltak, ezen útvonalukat azonban nagyon rövid idő alatt bezárták.

Forrás: gazdasagportal.hu

Borítókép: airpowercarriers.org

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!