Több hiányosságot is pótól a Budapest Airport nemrég indult újabb átépítési és felújítási programja

27628906_10156076568027829_5743758309545990288_o.jpgJön a rekord nyár, jönnek az új transzatlanti járatok és a minden eddiginél több utas, így már nem volt halogatható bizonyos utaskényelmi és felújítási munkák megkezdése a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. Most olyan korábbi utasok negatív véleménye által is felmerülő "problémák" megoldására kerül sor, mint a rendelkezésre álló mosdók kapacitásának növelése a felújítással együtt, valamint az 2A terminál már eléggé idejét múlt és sokhelyen hibás kőburkolatának cseréje. A repülőtér utasforgalmi területének bővítése a korábban átadott új check-in pultokhoz hasonlóan jelenleg is csak a terminál meglévő helyeinek átalakításával és átépítésével zajlik, hiszen új terminálépület (információink szerint a T3, azaz a 3-as Terminál nevet fogja viselni és nem a korábban emlegetett C terminál nevet) előreláthatólag 2021/2022. előtt nem nyithatja meg kapuit az utasok előtt, holott a repülőtér utasforgalma már az idei év első hónapjában az átlagon felüli növekedést mutatott és egyre szűkebbnek tűnik a jelnelgi kettes terminálok kapacitásai bizonyos csúcsidőszakokban.

Május végéig 3000 négyzetméteren kicserélik a 2A Terminál elhasználódott padlóburkolatát, valamint még idén számos további, az utasok kényelmét szolgáló átépítést és felújítást hajt végre a Budapest Airport.

A padlóburkolat cseréje már elkezdödőtt az elmúlt hetekben a 2A Terminálon!

A nyaralási szezon alatt már az új padlóburkolatot koptathatják az utasok bőröndjei a 2A Terminál tranzit területén, ugyanis a Budapest Airport a teljes 3000 négyzetméteren megújítja a felületeket. A felújítást több szakaszban, a lehető leggyorsabban el kell végezni, ugyanis a beszállókapuk előtti területeken is fel kell szedni a 80-as évesben épített padlóburkolatot, ami arra az időszakra használaton kívül helyezi az adott beszállókaput. Az új járólapok a mostani sötétszürke márványbevonat helyett világosak lesznek, segítve a természetes fény szóródását. Korábban a Skycourt átadását követően már történtek felújítási munkálatok az 2A Terminálon, de azok inkább az utastájékozatató rendszert újíttották meg és tették egységessé, mindezek mellett a kereskedelmi területeket alakították át jelentősen.

A padlóburkolaton túl a 2A Terminál és a SkyCourt ülőpadjait is újakra tervezi cserélni a Budapest Airport. Ez azt jelenti, hogy az indulási szinten minden szék és pad le lesz cserélve, egységes stílusú, kényelmes bútorokon lehet várni a járat indulása előtt (Remléhetőleg gondolnak majd minnél több USB töltő kihelyezésére, és működni is fognak, kiindulva a korábbi negatív tapasztalatokból).

27908195_10156076567987829_2085975023197569937_o.jpg

A paravánok mögött már folyik a munka Fénykép: Budapest Airport

Növekedik a mosdókapacitás!

Folytatódik a terminálon található mosdók felújítása, a 2B Terminál összes mosdóblokkjának munkálataival. A 2B Terminál érkezési szintjén nem csak felújítás, hanem egy esetben bővítés is várható. A SkyCourt galéria szintjén, az éttermeknél pedig egy teljesen új mosdó blokkot alakít ki a Budapest Airport, megkétszerezve az eddigi mosdó kapacitást.

Hosszabb poggyász szalagot kap a B terminál

További látványos és nagyon fontos fejlesztés a 2B érkezési szinten a NAV (vám) területének átépítése lesz, aminek révén új irodák és kereskedelmi terület is helyet kap. Az új hosszú távú, széles törzsű repülőgéppel közlekedő járatok utasai pedig egy jelentősen meghosszabbított poggyászkiadó szalagon vehetik fel a bőröndjeiket a leszállás után.

Jöhet az autóbuszállomás

Információk szerint a Budapest Airport egy buszállomást is tervez kialakítani a 2-es Terminálok előtt, mely lehetőséget adna hogy távolsági buszok megállóhelyként használhassák a repülőteret, így akár külföldről, mint a most induló pozsonyi Regio Jet buszjárat, vagy belföldről érkező autóbuszjáratok is rendezett körülmények között hozhatnának és vihetnének utasokat a repülőtérről.

Évek óta nem látott léptékű bővítés zajlik a 2. Terminálon, ugyanakkor fontos, hogy a meglévő infrastruktúrán, utasforgalmi területeken is frissítéseket, felújításokat hajtsunk végre, igazodva az utasforgalmi igényekhez, jelentette ki Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. A megnyitása óta utasok tízmillióit szolgálta ki a 2A Terminál, a jól ismert ülőpadok és az alatta lévő sötétszürke padlóburkolat helyett itt volt az idő, hogy teljesen új karaktert kapjon az indulási tranzit. Reméljük, hogy az utasaink hamar megszeretik a frissített belső tereket, tette hozzá.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!