Rekord évet zártak a repülőtéri kereskedelmi területek is!

skycourt_2_original.jpgNem csak a Budapest Airport utasforgalma zárt rekord évet és indította minden eddiginél erősebben az év első hónapját, hanem a Liszt Ferenc repülőtéren található kereskedelmi és vendéglátóegységek forgalma is rekordot döntött a 2017-es év során - számolt be róla a dfnionline.com

A Budapest Airport területén található kiskereskedelmi és vendéglátóhelyek forgalma 2017-ben rekordnak számító 180 millió euró (220,35 millió dollárt) bevétellel zárta az évet. Az erőteljes bevételnövekedés egyrészt a dinamikusan növekvő utasforgalomnak és az egyre több Budapestről már közvetlen járattal elérhető új célállomásnak is köszönhető. A Budapest Airport közleménye szerint a kereskedelmi bevételek növekedéséhez mindezek mellett olyan beruházások is hozzájárultak az elmúlt 12 hónapban, mint a 2B Terminál területén átépült és kibővült Heinemann Duty Free üzlet megnyitása, a Skycourt galéria szintjén található Leroy Bistro, valamint a Relay üzletek felújítása. Az elmúlt évben két új üzletel is gazdagodott a repülőtér, mégpedig a Twinset Boutique divatüzlettel és Camden Food Co. vendéglátó egységgel.

A kereskedelmi területek bevételnövelését szolgálta a repülőtér reklámpartner cégének "új és kreatív megközelítései, melyet a kereskedelmi bevételek növelése érdekében alkalmaztak".

2018-ban a növekedés tovább fokozódhat, hiszen tovább növekszik a Budapestről elérhető célállomások száma, nem mellesleg három új amerikai járat is indul idén májusban, a légitársaságok pedig jelentős kapacitásbővítést hajtanak végre a nyári szezonban a már meglévő budapesti járataikon. Az idei évben a közlemény szerint két újabb üzlettel bővülhet a repülőtér kínálata mégpedig elsőként Magyarországon a repülőtéren nyit üzletet a lengyel Inglot Cosmetics márka, optikai üzletével érkezik az Optic World, valamint külön Disney részleggel bővül a Living Toys kínálata.

Díjjal is jutalmazta kiemelkedő kereskedelmi partnereit a Budapest Airport!

Számos légitársaság, repülőtéri üzlet és étterem, valamint repülőtéri partner vehette át az elismerő oklevelet a Budapest Airport hagyományos repülőtéri gálaünnepségén, amit az 1. Terminál épületében tartottak tegnap este. A repülőtér üzemeltetője így kívánta elismerni azoknak a légitársasági-, logisztikai és kereskedelmi partnereknek a teljesítményét, akik 2017-ben jelentős mértékben hozzájárultak a budapesti repülőtér 14,5 %-os forgalomnövekedéséhez, amelynek köszönhetően rekordszámú, 13,1 millió utas fordult meg a terminálokon

A nyertesek közé tartozott a Mágint Pannónia - Desigual (Legjobb kereskedelmi partner-üzletek), KFC-AmRest Kft. (Legjobb kereskedelmi partner-éttermek) és a Magyar Lapterjesztő Zrt - Relay SkyCourt (Legnagyobb növekedést elérő kereskedelmi partner).

Kam Jandu a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója mondta: "Nagyon örülünk a tavalyi eredményeknek. Mindig is eltökélt szándékunk, hogy a lehető legjobb kiskereskedelmi élményt kínáljuk a budapesti repülőtéren az utasaink számára."

A mintegy 300 meghívott részvételével megrendezett csütörtök esti gálán Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kijelentette: „A tavalyi évben elért fantasztikus eredményekben osztozunk repülőtéri partnereinkkel, akiknek szoros együttműködését és támogatását igen nagyra értékeljük. Mindezt közös erőfeszítéssel értük el. Ma este szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a repülőtér kiemelkedő teljesítményéhez és lehetővé tette azt, hogy a budapesti változatlanul Európa legjobban fejlődő légikikötői közé tartozzon.”

Fénykép: hg.hu

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!