Dreamliner repülőgépet is üzemeltetni fog ideiglenesen budapesti járatán a Qatar Airways

qatar-airways-enews-story-5.jpgÚgy tűnik sikerül a LOT májusi amerikai járatai előtt egy másik légitársaságnak is Boeing 787-es Dreamliner repülőgépekkel járatot üzemeltetni Ferihegyre, hiszen ha nem is állandóan, de egy pár napra Budapest és Doha között állnak forgalomba a legmodernebb, kompozit anyagokból készült Boeing repülőgépek a Qatar Airways színeiben. A légitársaság ezzel az első menetrendszerinti üzemeltetője lesz a típusnak Budapesten.

Ismét egy remek hírrel szolgálhatok a Qatar Airways budapesti járatáról, mégpedig hogy idén februárban négy napig a reggeli járatokat a légitársaság Boeing 787-es repülőgépei fogják teljesíteni. A Google Flight keresőjéb február 25. és február 28. között a délelőtti járatokon ( QR201/ QR202) eddig megszokott Airbus A320-as repülőgépeket váltják a Dreamliner típusok.

A légitársaság Boeing 787-es repülőgépei 01:15-kor indulnak Dohából, majd 05:20-kor érkeznek meg Budapestre, ahonnan 8:35-kor szállnak fel Doha felé.

A repülőgépen két osztály található (Business és Economy Class), melyek összesen 254 darab ülőhelyet kínálnak.

A Qatar Airways Dreamliner flottája jelenleg 30 darab gépet számlál.

qatar787.JPG

A Google Flights-ban már megjelent a repülőgéptípus

A Qatar Airways mostani gépcseréje igazán nagy meglepetés a korábban már hivatalosan is bejelentett nyári nagygépes csere után (melyről itt a blogon olvashattatok első ízben) miszerint a légitársaság augusztus 1-jétől a Budapestről késő délután induló járatait szélestörzsű Airbus A330-as repülőgépeivel fogja teljesíteni egészen a téli menetrendi időszak végéig.

Az Airbus A330-as géptípus bevezetésével majdnem megkétszereződik a jelenlegi budapesti kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínál a légitársaság ezen a frekvencián. További jó hír az utazóknak, hogy már március végétől a késő délutáni gépet A320-ról A321-re cseréli (júl 31-ig) a légitársaság, köszönhetően a megnövekedett igényeknek.  

A Boeing 787-es repülőgépek a Qatar mostani februári járatait követően májustól már állandó vendégei lesznek a budapesti légikikötőnek, hiszen a lengyel LOT légitársaság ezen típusú repülőgépeivel fogja teljesíteni amerikai járatait.

A Qatar Airways a magyar fővároshoz legközelebb jelenleg a bécsi légikikötőbe üzemeltet Boeing 787-es repülőgépekkel menetrendszerinti járatokat.

További érdekességek a repülőgép tulajdonságairól a Qatar Airways oldalán

 

Milyen is egy Qatar 787-es repülőgép belül?

Fénykép: ITTN

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!