10 év után idén először érhet el rekord nyereséget a Budapest Airport

epul_az_uj_b-oldali_utasmolo_samll.jpgA Reuters-nek nyilatkozott Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója.

A személy és a teherforgalom és a magyar gazdaság folyamatos növekedése és az alacsony működési költségek fenntartása, valamint a teljesítmény növekedés jelentősen hozzájárul, ahhoz hogy minél jobban fejlődjön a légiiparban hazánkban. A Budapest Airport az idei évben jelentős nyereséget vár, mely elérésére az elmúlt 10 év során most először lehet alkalma.

"Budapest nagyon erős célállomás ... virágzik a turizmus" - mondta Jost Lammers vezérigazgató a Reuters-nek. "2018-ra 10 év után először fogunk profitálni ...."

Az elmúlt tíz évben a 2016-os év volt az egyetlen olyan év, amikor a társaság kis nyereséget könyvelhetett el, amelyet egyszeri adómódosítással értek el.

A Budapest Airport 2020-ig 160 millió eurónyi összeget fektet beruházásokba mely összegnek az egyharmadát már fel is használta.

Lammers szerint az előrejelzések alapján az utasforgalom az idei évben 5-6 százalékkal növekedhet, de véleménye szerint az elmúlt három év kétszámjegyű növekedése idén már valószínűleg nem lesz fenntartható. A repülőtér 2017-ben 14,5%-al több utast kezelt, mint 2016-ban, ezzel abszolút rekordot érve el, hiszen az utasforgalom létszáma átlépte a 13 millió főt. Ha az 5-6%-os növekedést vesszük alapul akkor erre az évre vonatkozóan a repülőtér az idei évben legjobb esetben 13,9-14 millió utast kezelhet.

A repülőtér idei nagy dobása az új B utasmóló átadásán felül a kettes terminál kifutópályája melletti területre tervezett Cargo City beruházási projekt építésének a megkezdése lesz, ami várhatóan 2019-től tudja fogadni az egyre növekvő számban Budapestre látogató cargo repülőgépeket.

Borítókép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!