Elindul az ötödik, de később akár a hatodik is!

lot_q_400_at_bud_small.jpgMa hivatalosan is bejelentették, hogy a naponta Varsó Chopin és Budapest között közlekedő négy járatpárja mellett elindítja az ötödiket is a lengyel LOT légitársaság. A szuper hír már korábban is ismert volt, hiszen az amerikai járatok bejelentésekor Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója beszédében megemlítette, hogy a jövő nyártól hat járatpárra szeretnék növelni a Budapest és Varsó között közlekedő járataiknak a számát. Habár most a hatodik még nem lett meg, de később akár ez is következhet, hiszen az amerikai járatok elindítása és a légitársaság bázisnyitása jelentősen erősíti a LOT budapesti és a magyar piacon való jelenlétét. És ezen jelenlét a későbbiekben akár további hosszútávú járatokat, vagy akár a budapesti repülőtérre történő ráhordást is eredményezhet, hiszen a főváros repülőtere jelentős, kihasználatlan potenciálllal rendelkezik főleg a hosszútávú útvonalak esetében.

Jövő év március végétől naponta öt LOT járatpár fogja összekötni Budapestet Varsóval. A lengyel nemzeti légitársaság éjszakázó Bombardier Dash-8 Q400-as (turbólégcsavaros) típusú repülőgép este érkezik Budapestre, és másnap reggel tér vissza a lengyel fővárosba.

Az újabb járatra, mely 2018. március 25-től, vagyis a nyári menetrend kezdetétől naponta öt járat közlekedik a LOT színeiben Budapest és Varsó között már a mai naptól elérhetőek az interneten a jegyek!

A legújabb járat este 19.45 órakor száll fel Chopin repülőteréről, és 1 óra és 25 perces repülés után 21.10 órakor érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A kanadai gyártmányú Bombardier Dash-8 Q400 típusú, 78 személyes légcsavaros gázturbinás gép személyzete Budapesten alszik, majd a váltószemélyzet másnap reggel 7.00 órakor viszi vissza a gépet Varsóba, ahol 8.20 órakor szállnak le.

Új amerikai járatok, erős verseny, codeshare

Az ötödik járatpár bejelentése mellett a légitársaság a jövő év során elindítja Budapesten állomásozó Boeing 787 Dreamliner repülőgépeivel az Egyesült Államokba közlekedő járatait, mely hosszú kihagyást követően ismét közvetlen kapcsolatot teremt New York városával és első ízben köti össze Budapestet Chicagóval. A járatok promója már elkezdődött, hiszen számtalan online hirdetési felületen találkozhatunk a légitársaság hirdetésével. Szükséges is a promo hiszen a jövő nyáron rendkívül éles verseny alakul ki Budapesten a transzatlanti utasokért, hiszen a Lufthansa idén decemberben ötre emelte, majd márciustól hatra emeli Frankfurt és Budapest közötti járatainak a számát, ezzel rövidebb átszállási időt biztosít mind a transzatlanti, mind az ázsiai kontinens felől érkező, vagy oda induló utasai számára. Mindezek mellett az Air Canada Rouge a korábbiakhoz képest jóval előbb indítja el szezonális járatát, melyet a legforgalmasabb időszakban napi járatként fog működtetni. De érkezik még az American Airlines is, hiszen május 4-től napi járattal köti össze Budapestet Philadelphia városával.

A LOT budapesti jelenlétének erősítésében nagy szerepe van az elmúlt időszakban az EgyptAir légitársasággal kötettett codeshare egyezménynek is, melynek köszönhetően a Varsóból Kairóba, vagy onnan Varsóba tartó utasok Budapesten keresztüli átszállással utazhatnak a két légitársaság járatain.

A Lufthansa és Finnair járatsűrítései után a LOT már a harmadik hagyományos légitársaság aki sűríti a 2018-as év során eddig meglévő budapesti járatainak számát. A LOT-ot várhatóan még a jövő évben az Aeroflot és az UIA is követheti, akik szintén további járatokban gondolkodnak.

Varsóból számtalan ázsiai és Észak-amerikai célállomás érhető el a LOT-al!

A lengyelek Boeing 787 Dreamliner típusú gépeivel egy sor távoli utazási célpont is elérhető Varsóból. Így például azoknak, akiknek valamilyen okból nem felel meg a nyáron induló budapesti LOT-összeköttetés New Yorkba vagy Chicagóba, azok ezeket a városokat elérhetik akár Varsón keresztül is. A LOT közvetlen járatokat kínál New York JFK és Chicagón kívül varsóból Newark, Tokió, Szöul, Peking, Torontó és Szingapúr városaiba. Előbbi a legújabb útvonal a légitársaság kínálatában, mely jövő májustól lesz a régióban elsőként közvetlen járattal elérhető. Erről bővebben egy korábbi cikkben is olvashatsz ha ide kattintasz!

„A Budapest Airport nevében nagy örömmel üdvözlöm a LOT napi ötödik járatának elindítását a magyar fővárosba,” – jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója, aki kifejtette: „Az új járatnak köszönhetően a budapesti utasok hozzáférhetnek a LOT lengyel légitársaság Varsóból induló hosszú távú, Boeing B787 Dreamliner típusú gépekkel teljesített járataihoz. Az új budapesti járat elsősorban az ázsiai LOT-desztinációk felé tartó utasoknak jelent optimális átszállási lehetőséget, például Japánba, Kínába vagy Szingapúrba, de az egyre növekvő észak-amerikai járathálózat is elérhető válik a számukra Varsón keresztül.”

Magyarország az egyik legfontosabb piacunk a régióban, ezért örömmel alakítjuk ki az eddiginél is rugalmasabb és kényelmesebb menetrendünket, amelynek keretében napi öt járatot közlekedtetünk a Varsó-Budapest útvonalon, hogy azoknak az utasoknak is ki tudjuk szolgálni az igényeit, akik kényelmesen szeretnének eljutni Lengyelországba, és további kelet-európai vagy akár olyan távol-keleti városokba utazni, mint Szingapúr vagy Szöul. Idén jelentettük be, hogy egész évben közvetlen járatokat fogunk üzemeltetni Budapestről New York JFK-re és Chicagóba, de egyre több olyan magyar utast is regisztrálunk, akik élvezni kívánják az előnyt, amelyet a LOT járatain való utazás kínál varsói átszállással, szemben a túlzsúfolt nagy nyugat-európai csomópontokon történő átszállással,” jelentett ki Adrian Kubicki, a LOT kommunikációs igazgatója.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!