Újabb légitársaság kínál Budapesten keresztül történő átszállást!

tapuiatail.pngA múlt hónapban felfedezett LOT-EgyptAir Budapesten keresztüli codeshare megállapodás után az UIA és a TAP Portugal légitársaság döntött úgy, hogy Budapesten keresztül is kínál utasai számára átszállást a két légitársaság innen induló járataira. Ennek köszönhetően október 30-tól kiterjesztett codeshare megállapodás jött létre az Ukraine International Airlines és a TAP Portugal között, mely értelmében a TAP kódja kikerült a Budapestről induló UIA járatokra, valamint az UIA kódja megjelent a Budapestről induló TAP Portugal járatokon.

Újabb codeshare egyezmény növelheti a budapesti átszálló utasok számát, hiszen az alig egy hónappal ezelőtti LOT és EgyptAir megállapodást követően újabb két légitársaság döntött úgy, hogy Budapesten keresztül kínál csatlakozást járataira. A csatlakozásra közel 1 óra áll mindkét irányból az utasok rendelkezésre, ami nem túl sok, de a budapesti repülőtér méreteit nézve ideálisnak tűnhet. A csatlakozási lehetőség egyelőre csak a hétfői, keddig, csütörtöki és a vasárnapi napokon áll fenn a téli menetrendi időszakban.

uiatap2.JPG

Kijevből Lisszabon felé

tapuia1.JPG

Lisszabon felől Kijev felé

Mint ismert a budapesti légikikötő a 2012-es Malév csődjét követően az átszálló utasok csaknem 100%-át elvesztette, ez az arány mára már valamelyest javult, de még mindig csekélynek mondható a Budapesten keresztül átszálló utasok száma. A jelenlegi és a korábbi codeshare megállapodások lehetőséget adnak, hogy ezen szám újra növekedjen, valamint a későbbiekben, ha esetleg a LOT bázisa, már nem csak a hosszútávú járatokra épül, akkor még inkább megugorjon.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!