Hivatalos: Az Eurowings veszi át az Air Berlin Budapest-Berlin Tegel útvonalát!

01-eurowings-a320-tismeyer.jpgA blog megkeresésére a mai nap késő délután hivatalosan is reagált a Lufthansa képviselete az Eurowings légitársaságnak a jegykereső rendszerben, a napokban feltűnt Budapest-Berlin Tegel járatával kapcsolatban. Jó hír, hogy az Air Berlin megszűnésével nem kell lemondanunk az útvonalról, hiszen az Eurowings, ha nem is teljes egészében, de részben pótolja a kieső AB járatokat.

Budapest és Berlin Tegel repülőtere között indít menetrendszerinti járatokat a Lufthansa Csoport fapados légitársasága az Eurowings. Mint ismeretes a csődöt jelentett Air Berlin a napokban jelentette be, hogy október 28-tól beszünteti működését és leáll. A légitársaság ezen lépése miatt az eddig meglévő napi kettő (forgalmasabb időszakban napi három) járatpár és a közvetlen légikapcsolat megszűnt volna Budapest és a Tegel repülőtér között. Azonban a napokban az Eurowings a Google Flight rendszerében elkezdte feltöltetni a két repülőtér között közlekedő járatait, és az airlineroute oldalon is megjelentek Eurowings járatok a Tegel repülőtérről, de ezek között Budapest neve nem szerepelt. Most azonban az Eurowings légitársaság hivatalosan is megerősítette, hogy a 2017/2018-as téli menetrendi időszakban kiterjeszti működését a Budapest-Berlin Tegel útvonalra is.

Ennek értelmében az első járat várhatóan 2018. január 15-én startolhat el a két város repülőtere között. Ezt követően az Eurowings a hét minden napján kínálna közvetlen járatot, változó frekvencia számmal: Hétfő 1x, Kedd 2x, Szerda 1x, Csütörtök 2x, Péntek 1x, Szombat 2x, Vasárnap 1x - mint látszik ezen járatok azonban nem pótolják 100%-ig a a kieső Air Berlin járatok számát, hiszen az Eurowings heti 10 járatpárral indít. A kevesebb járatpár érthető valamelyest, hiszen az Air Berlin budapesti járatának nagy szerepe volt a légitársaság Egyesült Államokbeli és az Abu-Dzabiba tartó repülőgépekre történő ráhordás. Mindemellett a Wizz Air is rákapott a berlini útvonalra, de ők az easyJet és a Ryanairhez hasonlóan Schönefeld repülőterét veszik igénybe, mely útvonalon várhatóan valaki előbb, vagy utóbb fel fogja adni a versenyt a nyomott árak miatt.

A délelőtti járatok EWG8203-as járatszámmal, az esti járatok Eurowings EWG8201-es járatszámmal fognak közlekedni. A rendszerben jelenleg március 24-ig azaz a téli menetrendi időszak végéig vannak feltöltve a járatok.

Az Eurowings Budapest mellett Koppenhága, Fuerteventura, Funchal, Las Palmas, Göteborg, Helsinki, Baden-Baden, Karkkó, Lanzarote, München, Málaga, Milánó, Tenerife, Santa Cruz és Stockholm városába is indít közvetlen járatokat Berlin Tegel-ről január közepétől.

Az Eurowings az új berlini útvonal mellett Düsseldorf, Köln, Hamburg, és Stuttgart városaiból is indít járatokat Budapestre.

Fénykép: aviationtribune

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!