Eltűnhetnek a fehér foltok a Budapest Airport térképéről az elkövetkező három évben

Szöul és Budapest között kulcsfontosságú a közvetlen járat elindítása

budasiana.jpgVéget ért az idén már 23. alkalommal megrendezett World Routes Forum Barcelonában. A rendezvényen hasonlóan az elmúlt évekhez képest a Budapest Airport standja mellett a repülőtér járatfejlesztési csapata is kinn volt, hogy újabb légitársaságokat győzzenek meg arról, hogy érdemes belevágniuk budapesti járatindításba, de a meglévők sem maradtak ki, hiszen az új kapcsolatok mellett a meglévő járatok bővítése is elsődleges célja a repülőtérnek.

"Azt várjuk, hogy a megmaradt fehér foltok gyorsan feltöltődnek az elkövetkező három évben"- nyilatkozta Bogáts Balázs a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője az anna.aero-nak. A 2017-es évben 26 új útvonal került fel a Budapest Airport térképére. Ezen új útvonalak nagy része a meglévő fapados légitársaságok újonnan indított járata volt, de új légitársaságként érkezett az idei évben Budapestre a Flybe,az Ukraine International Airlines és visszatért közel egy év kihagyás után a TAP Portugal is. De még így is rengeteg olyan potenciális "fehér folt" van a járatfejlesztési térképen, ahová igény lenne közvetlen járata. Ezek jelentős része long haul, azaz hosszútávú célállomás lenne. A következő évek kulcsfontosságú célja, hogy közvetlen járatok induljanak az alábbi városokba, mint Szöul, Shanghaj, Hong Kong, Luxemburg, Toulouse, Nantes, Marseille, Torino, Newcastle és Vilnius.

Szöul városa a TOP első az Incheon nemzetközi repülőtér és a Budapest Airport listáján!

Ezen nevek közül kulcsfontosságúnak nevezték Szöul városát, ahová az idei évben is indult volna charter járat az Asiana Airlines színeiben, de váratlanul a légitársaság döntése miatt ez az utolsó pillanatban elmaradt, pedig a tavalyi év során igen szép számokkal üzemelt, még akkor is ha az utasait koreai utazásszervező cégek adták. A nagymértékű igényt jelzi a közvetlen járatra, hogy a szöuli repülőtér listáján Budapest van az első helyen, mint kiszolgálatlan útvonal a potenciális utasszám alapján, ami megközelíti az 50 ezer főt! Jelenleg sok koreai utas Moszkván, Prágán, Bécsen, Helsinkin, Frankfurton vagy Varsón keresztül utazik. A szöuli útvonal mellett Luxemburg és Budapest városa között is megérett már egy légijárat, és ha minden igaz ez a jövő nyárra már össze is jöhet.

Mindemellett, mint azt a repülőtér vezérigazgatója és most Balázs is megemlítette "Budapest ideális helyet adhat a jövőben a keskeny és széles törzsű, nagy hatótávolságú repülőgépet működtető fapados légitársaságok számára." Így a Budapest Airport nem titkolt célja bevonzzon olyan fuvarozókat, mint a korábban már említett Air Asia X, Scoot, vagy esetleg a Norwegian.

Megvan a 6. Runway Run időpontja is

Az anna.aero publikációjában fény derül a jövő évben már hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Runway Run időpontjára is, mely 2018. szeptember 1. lesz.

Forrás: anna.aero

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!