Hamarosan Ausztráliába is repülhet a Turkish Airlines!

network1200x600.jpgÚj kontinenst hódít meg a török nemzeti légitársaság, mégpedig Ausztráliát. Már nem kell sokat várni és a magyar utazók számára is az Isztambul Atatürk repülőterén keresztül könnyen elérhetővé válik Sydney városa hiszen már a jövő évben elindítja első Sydneybe közlekedő menetrendszerinti járatát a Turkish Airlines. 

Európa egyik legjobb légitársasága újra elővette régi tervét miszerint menetrendszerinti járatokat tervez indítani az Ausztrál kontinensre a jövő évtől. A Turkish jelenlegi ausztrál tervei között elsőként Sydney városába történő járatindítás szerepel, melyet a későbbiekben akár Melbourne városa is követhet. A légitársaság már korábban 2015-ben és 2016-ban is tervezte közvetlen repülőjárat indítását az említett városokba, ezen tervei azonban a török terrorhelyzet és a puccskísérlet miatt "fiókba" kerültek. İlker Aycı a Turkish Airlines Igazgatótanácsának és a Végrehajtó Bizottságának elnökének a Hurriyet Daily-nek adott interjújából az is kiderült, hogy a jövőben Sydney mellett Mexikóvárost is felvenné útvonalai közé a légitársaság, hiszen jelentős piaci potenciált látnak a Latin-Amerikai piacban, annak gyors növekedése miatt. 

Ha a jövő év során létrejön az új menetrendszerinti járat, és non-stop lesz, azaz nem szakítja meg útját például Szingapúrban, akkor utasként közel 17 órás úttal kell számolni a két város között. Ezen óraszám rekordot dönthet a légitársaságnál is hiszen jelenleg nincs ilyen távolságú és ilyen hosszú időtartamú útvonala a Turkish-nek. A jelenlegi rekordtartó  járat Isztambul és Los Angeles között közlekedik, ezt a távot 13 óra 40 perc alatt teljesíti az útvonalon használt Boeing 777-300ER típusú repülőgép.

Mindemellett a korábban a sajtóban megjelent új Boeing 747-8 típusú repülőgép vásárlási szándék nem biztos, hiszen az Australian Business Traveller információja alapján a török légitársaság a  várhatóan 40 darab új Boeing 787-9 típusú Dreamliner repülőgép vásárlására vonatkozó szerződést írhat alá a jövő héten. Ezen repülőgépeket várhatóan az új ausztráliai útvonalain is bevetné a légitársaság.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!