Az Oktoberfest már elkezdődött a Lufthansa járatain

trachtencrew_foto_1.jpgA világ egyik legnagyobb népünnepélye startol el a holnapi nap során. Ennek alkalmából a német Lufthansa járatain és váróiban is megjelentek a hagyományos bajor viseletbe öltözött alkalmazottak, és az ünnephez köthető ínyenc fogások is, melyet az First és Business osztályon utazó utasok is megízlelhetnek. 

A müncheni Oktoberfest tiszteletére ismét bajor viseletet öltenek a Lufthansa dolgozói. A ma, helyi idő szerint 9 óra 35 perckor az LH718-as járat fedélzetén Szöulba érkező 12 női és 2 férfi utaskísérőnek lelkes fogadtatásban volt része. Szeptember 25-én az LH 410-es járat legénysége repül hagyományos bajor ruhákban New York-ba, majd október 1-én az LH 458 járaté San Franciscóba. A ruhákat a müncheni Angermaier divatház készítette, egyedi tervek alapján. A női utaskísérők sötétkék dirndlit viselnek ezüstszürke köténnyel, a férfiak pedig rövidnadrágot a dirndlik anyagából készült sötétkék mellénnyel. Idén harmadik éve, hogy az Angermaier készíti el a világ legnagyobb fesztiváljának szellemében a Lufthansa legénységének bajor viseletét.

A korábbi évekhez hasonlóan egyes európai célállomásokra is indulnak majd Oktoberfest tematikájú járatok Münchenből. Az ünnepségsorozat elején és végén egy-egy Lufthansa Cityline járat legénysége váltja a hagyományos formaruhát dirndlire. A kiválasztott célállomások idén: Drezda, Amszterdam, Bastia, Prága, Temesvár, Münster/Osnabrück, Belgrád, Varsó és Brüsszel.

A müncheni repülőtéren átutazóként is belecsöppenhetünk a fesztivál hangulatába

21623925_1956131151080537_1961877653_n.jpg

A Müncheni repülőtér már egy héttel ezelőtt is Oktoberfest lázban égett. Itt akár az utolsó vagy az első pillanatban is hozzájuthatunk a nélkülözhetetlen söröskorsókhoz

A hatalmas népünnepély előjelei már a múlt heti látogatás során is észrevehetőek voltak, hiszen a repülőtér Duty Free üzletében megjelentek a hagyományos söröskorsók, és a kézzel díszített óriás mézeskalács szívek is. Mindemellett a dekorációs elemek is teljes mértékben az ünnepély hangulatát türközték.

A 2-es terminál Lufthansa-személyzete már több éve hagyományosan bajor viseletben köszönti az utasokat az Oktoberfest idején. A fenti viselet mellett a hölgyek itt sárga-kék dirndlit, a férfiak pedig kék nadrágot öltenek. A Lufthansa első osztályú váróinak utasait kiszolgáló dolgozók pedig arany-fekete összeállítású bajor ruhát kapnak.

Ínyencségek a reptéren és a fedélzeten

A Lufthansa várói is feltöltötték már a készleteiket az Oktoberfestre. Az elmúlt évhez hasonlóan több mint 4000 kg húskenyeret, 38 ezer perecet és 750 kg borjúkolbászt szolgálnak majd fel a 2-es terminál 12 Lufthansa várójában. A Lufthansa feldíszített első osztályú várójának Oktoberfest-menüje bajor fesztivállevessel indul, amit narancsos-kakukkfüves lében felszolgált tanyasi kacsa követ. Desszertként sárgabarackos gombócot fogyaszthatnak a várakozók vaníliaszósszal.

Természetesen a nagy távolságú járatok utasai sem maradnak bajor különlegességek nélkül. Az üzleti és az első osztályon az idén különleges bajor dizájn szerint készült, kompakt kozmetikai csomaggal lepi meg őket a Lufthansa.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!