Napi járatra vált Budapest és Torontó között a jövő nyár elejétől az Air Canada Rouge

acimage_1.jpgMeglepetés! Az előzetes menetrendi adatok alapján újabb friss hír az Air Canada Rouge budapesti járatával kapcsoltban, hogy a légitársaság a jövő évben nemcsak minden eddiginél korábban (már április elején) tér vissza Budapestre, hanem június végétől, már napi járattal szolgálja ki Budapest és Torontó közötti útvonalát.

Nagyon jól mehet az Air Canada Rouge járatának, hiszen nemcsak hogy előbbi kezdi meg a szezonját 2018-ban Budapesten, hanem a legforgalmasabb időszakokban, azaz június 25-től már napi járattal áll az utasok rendelkezésére (ez azonban még a légitársaság foglalási rendszerében nem szerepel). A járatok jó kihasználtságát jelzi az az adat is, mely a napokban történt incidenssel kapcsolatban került a sajtóba, miszerint a Torontóba visszafordult repülőgépen 267 utas volt. Az AC 767-eseken 282 darab ülőhely van, így az érintett járaton 95% körüli LF érték volt.

lufica.PNG

Az Air Canada oldalán még nem, de a Lufthansa oldalán enged foglalást a hétfői Rouge járatra

A légitársaság az első járatát tavaly június 11-én indította el Budapestre, akkor a Boeing 767-es repülőgépek hetente három alkalommal repültek az útvonalon. Az idei évben az első gép május 20-án landol Budapesten, és egészen október 14-ig közlekedik. A legforgalmasabb nyári időszakokban a hétfői napokat kivéve minden nap van AC járat szeptember 17-ig. Ez követően négy, majd a szezon zárásáig heti három járatpár lesz. 

ac2018ny.PNG

A GoogleFlight-ban is megjelent a hétfői napra vonatkozóan az AC Rouge járata.

A Rouge az  idei évre vonatkozóan előzetesen már +56%-al bővített kapacitását, és idén márciusban ezt újra módosította. Ez is azt is jelzi, hogy rendkívül nagy érdeklődés övezi az utazók köréből a járatot. Sőt a jövő év során, bár más útvonalon, de konkurenst is kap a LOT új Budapestről induló amerikai járatainak személyében.

Arról hogy esetleg a járat a jövő év során egész évesre válthatna, még nincs információ, de ez csak akkor jöhetne létre ha az Air Canada nem a leányvállalatával üzemeltetné a budapesti járatait, hanem maga repülne Budapestre, ami sokkal nagyobb kényelmet és minőséget jelentene a jelenlegi Rouge járathoz színvonalához képest.

Mint az ami már korábban ismeret volt az Air Transat a jövő év során is távol marad Budapesttől.

Fénykép: Air Canada Rouge

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!