A több mint negyven hónapja tartó növekedés júniusban sem állt meg

bud_terminal2_01_1-1024x683.jpg

A júniusi hónapban tovább folytatódott az immár több, mint negyven hónapja tartó növekedés a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. Az utasforgalom, a légiáruforgalom és a légijárművek mozgásának száma is emelkedett tavalyhoz képest - derül ki a CAPA által közölt információkból.

Idén júniusban 1,2 millió utas fordult meg a repülőtér kettes termináljain, mely 13,6%-al haladta meg a tavalyi év hasonló időszakának adatát (akkor 1.053.257 fő volt). Az év első félévében közel 6 millió utast szolgált ki a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, mely biztató jele annak az előirányzatnak, hogy az idei évre vonatkozóan a repülőtér utasforgalma elérheti, sőt át is lépheti jelentősen a 12 milliós határt. Ha az eddigi hónapokat nézzük, akkor ezen június volt a repülőtér történetében az eddigi legforgalmasabb hónap. A tavalyi évben az év első hat hónapjában 5,2 millió utast regisztráltak. További növekedéshez nagyban hozzájárulhat a mostani júliusi hónap is, mely szintén az egyik legerősebb lehet a repülőtér történelmében köszönhetően a Budapesten megrendezésre kerülő vízi világbajnokságnak. Legközelebb augusztusban indul új járat a Wizz Air színeiben Szentpétervár városába.

Cargo területén Budapesten továbbra is a növekedésé a főszerep, amit jól mutat a júniusi forgalmi adat is, melyben +10.4%-os növekedésről számolnak be. Júniusban így összesen 10,604 tonna légiárut kezelt a budapesti repülőtér.

A gépmozgások számában tavalyhoz képest +5.2%-os növekedést mértek, így júniusban összesen 9205 fel és leszállást regisztráltak.

Fénykép: 3einternational.hu

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!