A China Eastern Airlines a legesélyesebb a Shanghaj-Budapest légijárat indítására

img_slide3.jpg

Legalább is erre utal, hogy már másodszor jár kormány delegáció a légitársaságnál vendégségben. A két ország közötti légikapcsolat megteremtése mérföldkő lehet a két éve indított Peking-Budapest légijárat után, hiszen Shanghaj és Budapest között jelentős igény mutatkozik az utazók részéről egy közvetlen járat indítására, mely legközelebb Budapesthez jelenleg Bécsben, vagy Prágában érhető el.

Ahogy Magyarország az EU és Közép-Kelet-Európa kapuja Kína számára, úgy a 24 millió lakosú és a világ legnagyobb forgalmú kikötőjével rendelkező Sanghaj lehet Kína kapuja hazánk számára, hiszen kereskedelmi forgalmunk 40 százaléka már most Sanghajon keresztül bonyolódik - mondta Kövér László azon a megbeszélésen, amelyet Csin Csü-cuj (Jin Ju-cui) asszonnyal, a Sanghaji Népi Gyűlés elnökével és Hszü Kun-linnal (Xu Kunlin), Sanghaj polgármester-helyettesével folytatott a kínai nagyvárosban.

Ismét előtérbe került a közvetlen légijárat a China Eastern színeiben

A magyar delegáció tagjaként jelen lévő Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára külön megbeszélést folytatott a China Eastern légitársaság vezetőivel egy közvetlen légi járat beindításáról, amely mind a turista-, mind pedig az üzleti utazásokat fellendítené Budapest és Sanghaj között. A magyar kormány tagjai, már nem először járnak a kínai légitársaságnál, hiszen tavaly október 20-án Bienerth Gusztáv (korábbi turizmusért felelős kormánybiztos) folytatott tárgyalásokat a China Eastern Airlines légitársaság vezetőivel.

A China Eastern Airlines Kína második legnagyobb légitársaságának számít az utasforgalmi adatok alapján. Központja Shanghaj Pudong, Shanghaj Hongqiao nemzetközi repülőterén található. A légitársaság közvetlen járata Budapesthez legközelebb Prágában érhető el, ahonnan Shanghaj Pudong repülőterére repül. 

Az utasok igénylik a közvetlen Shanghaj-Budapest járatot

A a város neve a 3. helyen szerepel azon a listán, melyen a Budapest Airport TOP kiszolgálatlan útvonalait sorolták fel. Shanghaj városát csak Szöul, és New York városa előzi meg az igények által kimutatott utasforgalom alapján.

A budapesti reptér tapasztalatai alapján folyamatosan nő az érdeklődés a távol-keleti célállomások iránt, ugyanis egyre több magyar dönt úgy, hogy Ázsiában tölti a szabadságát- írta a repülőtér korábbi közleményében.

A mai napig egyetlen Kínai légitársaság van jelen Budapesten menetrendszerinti légijárattal, mégpedig az Air China, aki Budapest és Peking között közvetlenül, míg Pekingből Budapest felé egy minszki leszállással közlekedik immár két éve.

Budapest háttérelemként már szerepel a légitársaság promo videójába 0:40-nél

Cargo járatot is szeretne a BUD

2015. novemberében Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Sanghajban a Budapest Airport és a Ningbo International Airport & Logistics Development Company. Az együttműködés legfőbb célja a közvetlen légi járat, és cargo kapcsolat megteremtése a két repülőtér között. 

A Ningbo nemzetközi repülőtere Shanghaj városától 200 km-re, a Jangce folyó torkolatának térségében található. A repülőtér a térség az egyik leggyorsabban fejlődő légikikötője. A repülőtér mellett nagy forgalmú tengeri kikötő is található.

Egy másik kínai légitársaság is aktívan érdeklődik Budapest iránt

Ez a China Southern Airlines, mely a nemzetközi sajtóban megjelent írások alapján erősíteni kívánja piaci jelenlétét a több mint 3 millió lakosú, Kína nyugati tartományában található Ürümcsi (Ürümqi) városának repülőterén. Ennek részeként a China Southern növelné az itt állomásozó flottája nagyságát, és új hosszútávú járatokat is indítana olyan városokba, mint Budapest, Bécs és London.

Forrás: napi.hu / awiationweek.com

Fénykép: China Eastern

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!