Újra repül Newarkba a LOT Polish Airlines

lot_zaloga_8-1024x682.jpg

Április 28-án a lengyel nemzeti légitársaság újraindította a 2012. óta szünetelő newarki járatát. A LOT ezen lépésével tovább növelte jelenlétét az Egyesült Államok légiközlekedési piacán, hiszen az alig pár héttel előtte elstartolt Los-Angeles-i járattal együtt, már öt amerikai célállomásra juthatnak el közvetlen járattal a Varsóból, vagy azon keresztül utazni szándékozók. Így Budapestről kiindulva 12-14 óra alatt érhetjük el átszállással az amerikai metropoliszokat a LOT járathálózatát használva.

Az új járat augusztusig hetente négy (hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap) majd augusztustól már hetente öt alkalommal (hétfő, kedd, csütörtök, péntek, vasárnap) fog közlekedni. Az útvonalon az augusztusi menetrendi váltásig a LOT által wet-lease alapon bérelt, a Portugál EuroAtlantic Airways színeiben repülő Boeing 767-300ER típusú repülőgépek fognak repülni két osztályos elrendezésben. Augusztustól viszont már a LOT saját, és modern Boeing 787-es Dreamliner repülőgépe fog háromosztályos elrendezésben forgalomba állni az útvonalon.

"Hatalmas utasforgalmi potenciált láttunk Lengyelország és Newark között, ami a mai napig kihasználatlan volt- nyilatkozta Rafal Milczarski , a LOT vezérigazgatója.  "New York JFK, Peking, Toronto és Chicago O'Hare járatok után Newark az ötödik legnépszerűbb hosszútávú útvonal a lengyel utazóknál."

A Budapestről induló utasok a varsói átszállási időt is beleszámítva, akár 12 óra 15 perc utazási idő alatt Newark repülőterére érkezhetnek.

Az új newarki járattal nem áll meg a LOT észak-amerikai piaci bővülése, hiszen július 2-től ismét elindítja  hosszútávú járatát Krakkó és Chicago O'Hare repülőtere között.

A LOT flottája az elkövetkező időszakban folyamatosan növekedni fog, hiszen a légitársasághoz hamarosan megérkezik az első Boeing 737-800-as repülőgép, valamint 2018. márciusától a Dreamliner sorozat Boeing 787-9-es típusú repülőgépének első példánya is csatlakozik a flottához.

Forrás: ATWonline

Fénykép: rustourismnews

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!