12%-al nőtt az utasforgalom márciusban Budapesten

utasforgbuda.png

Növelni tudta márciusi utasforgalmát a Budapest Airport, hiszen a korábbi 10% feletti növekedési rátát továbbra is tudja tartani.

Az idén márciusban összesen 945.568 fő fordult meg a repülőtér termináljain. Ezen szám 12,1%-al haladja meg a tavalyi év ugyanezen időszakában mért adatát, amikor 843.703 utast regisztráltak. Az év első három hónapjának utasforgalma összesen 2.549.500 főt tesz ki. 

A növekedés üteme alapján nem elképzelhetetlen, hogy a most megkezdett áprilisi hónapban átlépje ezen érték az 1 millió főt. Így a tavalyi évhez képest, akár egy hónappal előbb zárhat 1 millió főnél nagyobb utasforgalmi hónapot a Budapest Airport.

A növekedés motorja adott, hiszen a napokban indult el 5 útvonalon a Wizz Air nyugat-balkáni járathálózata, továbbá elstartolt a nyári menetrendi időszak is, melynek köszönhetően még ebben a hónapban visszatért Budapestre az Iberia, és a Vueling szezonális járata. Ezen felül a légitársaságok számtalan útvonalon növelik járataik sűrűségét, valamint nagyobb kapacitású repülőgépeket küldenek Budapestre.

Ha kíváncsi vagy milyen újdonságok várhatóak a további hónapokban olvasd el korábbi bejegyzésemet!

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!