Menetrendszerinti járattal jöhet hamarosan Budapestre a Tunisair

17_about_img2.jpg

Közvetlen légijárat megindításáról tárgyalt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hétfőn Tunéziában - olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium a honlapján az MTI-re hivatkozva. 

Az államtitkár Tuniszból az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, több külügyminisztériumi vezetővel tárgyalt, és előadást tartott az ottani szakembereknek a külgazdasági és diplomáciai tárca összevonásának a tapasztalatairól és a kijavított hibákról, amit nagy érdeklődéssel fogadtak.

A közvetlen légijáratok beindítását az indokolja, hogy a korábbi heti két charter járat helyett ma már hetente öt ilyen repülőgépet töltenek meg a magyar turisták. Az érdeklődés növekedését a biztonsági helyzet is alátámasztja: az ottani hatóságok kézben tartják a dolgokat, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt egy évben nem volt a turisták ellen irányuló terrortámadás az észak-afrikai országban - tette hozzá.

Egy hét múlva véglegesítik a megállapodást

Magyar Levente közlése szerint egy hét múlva hivatalos tunéziai küldöttség érkezik Budapestre a közvetlen légi összeköttetésről szóló megállapodás véglegesítésére. Várhatóan a jövő évtől indulhatnak meg a Tunisair járatai a két ország között - mondta az államtitkár.
A Tunisair megjelenése nem lenne meglepő, hiszen korábban többször is volt utalás a közvetlen járat elindítására. Legutóbb "Samia Ilhem Ammar, Tunézia magyarországi nagykövete az Utazási Kiállításon a Turizmus Online szakmai lapnak elmondta:"mindent elkövetnek azért, hogy mihamarabb elinduljon a Budapest-Tunisz közvetlen légijárat a Tunis Air üzemeltetésében. Erre minden remény megvan, ha minden a tervek szerint alakul, a járat még ebben az évben elindulhat. Ha így lesz, az újabb lendületet adhat az utazásszervezők tevékenységének, és a Tunéziába szervezett utazásoknak mind azok sokféleségét és tartalmát, mind volumenét tekintve."
A légitársaság Budapesthez legközelebb Bécsben és Prágában (szezonális) is rendelkezik menetrendszerinti járatokkal.

Fénykép: rehlat.de

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!