A világ 7 csodáinak egyike hamarosan az Ethiopian Airlines kínálatában

ethiopia_dublin_la.jpg

Az afrikai kontinens legnagyobb légitársaságának számító, Star Alliance tag Ethiopian Airlines a jövő év során újabb csodálatos desztinációval gazdagítja kínálatát, mely a magyar utasok számára is könnyen elérhetővé válik.

Az Ethiopian Airlines 2017. márciusától  a világ 7 természeti csodáinak egyikének számító Viktória-vízesés-hez is indít közvetlen járatokat a légitársaság központjának számító Addis-Abeba városából. Az új útvonalon a légitársaság legújabb, Sky Interior kialakítású, Next Generation Boeing 737-800 típusú repülőgépei fognak hetente 4 alkalommal közlekedni.

etivik.JPG

A járatok a vízesés felé közvetlenül, míg visszafelé Gaboroni (Botswana fővárosa) leszállással közlekednek

Egy vízesés, mely más mint a többi

A Viktória-vízesés két ország: Zambia és Zimbawe határán található. Helyi elnevezése a makolóktól származik: Mosi-oa-Tunya jelentése „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füst”. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki. A Viktória vízesés 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon, közvetlen környékét mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította, és 1989 óta az UNESCO-Világörökség részeként nemzetközi védelemben is részesül.

A magyar utasok legközelebb Bécsen keresztül vehetik igénybe a légitársaság szolgáltatásait

Az Ethiopian Airlines  továbbra is könnyű és egyszerű csatlakozást kínál Bécsből induló modern Boeing 787-es Dreamliner gépeivel Addis-Abebán keresztül Afrika számos pontjára, így például a Comore-szigetekre, Zanzibárra és a dél-afrikai Fokvárosba is.

A légitársaság képviseletét Magyarországon az AVIAREPS Kft látja el.

Forrás: Wikipedia / Ethiopian Airlines

 

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!