Exkluzív: Visszatér a nyár során Budapestre a TAP Portugal légitársaság!

tap.jpg

Újraindítja az ideiglenesen szüneteltetett budapesti járatát Portugália nemzeti légitársasága a TAP Portugal. A Budapest-Lisszabon útvonalon tavaly április 4-én repültek útóljára a légitársaság repülőgépei. Azóta a low-cost Wizz Air légitársaság repül egyedüliként a két város között.

Újabb remek hírrel szolgál a jövő nyári  menetrend, mivel az Air Canada Rouge, valamint a spanyol Iberia légitársaság bejelentése után, a TAP Portugal is tartogatott meglepetést a 2017-es budapesti nyári menetrendre vonatkozóan, hiszen Fernando Pinto a légitársaság vezérigazgatója nem sokkal ezelőtt hivatalosan is bejelentette a légitársaság jövő nyárától induló új desztinációit, melyek neve között Budapest városa is szerepelt. Ez nem meglepő hiszen a közelmúltban megjelent portugál újságcikk alapján már sejteni lehetett, hogy korábban már beszüntetett útvonalakat szándékozik újranyitni a TAP.

A légitársaság honlapján már foglalhatunk jegyeket a budapesti járatokra!

Az újranyitó járat 2017. július 1-jén szombat éjjel száll fel Lisszabon városából, majd 3 óra 30 perces repülést követően másnap július 2-án vasárnap hajnalban landol 04:25-kor Budapesten. Ezt követően pedig hetente 7 alkalommal (péntek kivétel) fognak a légitársaság Airbus A319-es, és A320-as repülőgépei Budapesten megfordulni. A TAP a téli menetrendi időszak alatt (a hétfői, szerdai, és pénteki járatpárok kivételével) változatlanul közlekedni fog Budapestre.

BUD-LIS (H-K-SZ-CS): 15:50-18:35

BUD-LIS(SZ): 05:50-8:35 / (V): 05:50-8:35 és 15:50-18:35

TP1312 LIS1035 – 1505BUD 319 x56
TP1310 LIS2355 – 0425+1BUD 319 56

TP1311 BUD0550 – 0835LIS 319 67
TP1315 BUD1550 – 1835LIS 319 x56

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója üdvözölte a TAP visszatérését: „Lisszabon méltán népszerű desztináció utasaink körében, a TAP Portugal nyári menetrendje pedig kiváló összeköttetést nyújt a két főváros között, valamint lisszaboni átszállással más portugál városok felé. A TAP járata színvonalas és széleskörű szolgáltatásaival kellemes élménnyé teszi az utazást, ezért jelentős forgalomra számítunk ezen az útvonalon."

11 évet adott fel tavaly januárban a TAP!

A TAP új vezetői még tavaly januárban jelentették be, hogy 2016. áprilisától ideiglenesen felfüggesztik a Budapestre közlekedő járatokat. Ez akkor váratlanul érintett mindenkit, mivel a társaság már 11 éve üzemeltetett (közvetlen) járatokat  Budapestre. Ezen döntés annak ellenére született meg a cég élére került új vezetőség berkeiben, "hogy a budapesti útvonal a 2004-es nyitás óta folyamatosan nőtt, átlagosan 70 százalékos kihasználtsággal üzemelt, ami az iparágban magasnak számít" mondta akkor Szolnok Péter a magyarországi TAP Portugal képviselet vezetője.

Megszűnik az átszállás, valamint a Bécsbe történő utazás a TAP légitársasággal utazni szándékozó utazók számára.

A Magyar utasok a budapesti járat leállítását követően a TAP szolgáltatásait csak a Star Allliance partner légitársaságok (Lufthansa, Brussels Airlines) code-share járatain keresztül tudták igénybe venni, Frankfurt, München, vagy Brüsszel repülőterén történő átszállás után. Ezen kívül  választhatták a légitársaság bécsi járatait is melyeket május 1-től a Európában egyedüliként a TAP szélestörzsű Airbus A330-200-as repülőgépei szolgálták ki, vélhetően a bezárások miatti megnövekedett igény miatt.

A Wizz Air erősítette portugáliai jelenlétét a TAP kivonulása után

Az útvonal szüneteltetésének bejelentése után, a Wizz Air lépett, és március 27-től az eddigi heti két járat helyett, már négy járatot közlekedtet Budapest és Lisszabon városa között, valamint szeptember 4-én elindította második Portugál járatát is, mely Budapestről Porto városába közlekedik. Ezen felül pedig a jövő év során Faro városa is csatlakozik az előbb említett két portugál útvonalhoz.

Forrás: jornaldenegocios.pt / TAP Portugal / airlineroute

Kép: Fly.co.uk

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy like gombot!