Exkluzív: Korábban tér vissza Budapestre, és növeli kapacitásait az Iberia

000004665_dsc_0985_jpg_jpg_photoorig.jpg

A 2017-es nyári menetrendben ismét újraindul a spanyol Iberia légitársaság szezonális járata. A Budapest, és Madrid Barajas repülőtere között közvetlen kapcsolatot teremtő légitársaság minden eddiginél előbb, és több járattal tér vissza Budapestre a 2017-es év során- olvasható a légitársaság spanyol közleményében.

A szezon első járata 2017. április 8-án fog Budapesten landolni, majd április során heti 2, májusban heti 3, júniusban heti 4, júliustól heti 5, augusztusban  pedig már napi járatként fognak közlekedni az Iberia repülőgépek. A további időszakban egészen a téli menetrendi időszak kezdetéig heti 3 járatra csökkenti vissza budapesti kapacitásait a légitársaság. Ennek köszönhetően az Iberia 2017-ben 27%-os kapacitásbővítést hajt végre a budapesti piacon, a korábbi évekhez képest.

Az Iberia a tavalyi év során tért vissza Budapestre hosszabb kihagyást követően. A tavalyi év során heti 3, majd heti 4, és heti 6 járatpárt üzemeltetettek a júniusi hónaptól kezdődően a Budapest-Madrid útvonalon. A járatokat várhatóan a légitársaság keskenytörzsű Airbus A319/320/321-es repülőgépei fogják teljesíteni.

A közvetlen járat előnye, hogy az Iberia számtalan kiváló átszállási lehetőségeket nyújt, nem csak Madrid, hanem további 31 spanyol város, illetve Észak- és Dél-Amerika és Afrika irányába. A Oneworld légiszövetség tagjaként az Iberia partnereivel közösen 132 ország több mint 600 városába repül.

Sikerrel járt a Magyar Turizmus Zrt. az Iberia-val folytatott tárgyalások során!

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese egy idei évi közleményben elmondta: "az Iberia vezető képviselőivel folytatott keddi tárgyaláson az is szóba került, hogy a 2017-es nyári szezonban már napi járat kösse össze a két fővárost."

Nem csak Budapesten erősít a légitársaság 2017-ben!

A 2017-es nyári menetrend során Budapesten kívül a légitársaság növeli kapacitásait a Dubrovnik, Zágráb, Catania, és Funchal útvonalakon is.

Az Iberia-val együtt így nyáron ismét 3 légitársasággal (Ryanair, Wizz Air) juthatunk el majd Madridba közvetlenül Budapestről.

Fotó: Budapest Airport

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog