Új, külön a repülőtéri taxisok rendelkezésére bocsátott parkolót adott át a Budapest Airport

taxipark.jpg

Átadta a Budapest Airport a kizárólag taxik számára épített parkolót a 2. Terminál mellett. Az új, ún. puffer parkoló nagyobb területen jobb körülményeket biztosít a fuvarozóknak, ráadásul a repülőtéri úthálózatba is előnyösebben csatlakozik. A fejlesztést a Budapest Közút és a budapesti nagy taxi társaságok is kedvezően fogadták.

A mai naptól kezdve új, 210 férőhelyes parkolóban várakozhatnak a taxisok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljánál. A Budapest Airport a repülőtéri hotel építése miatt egy új területet jelölt ki a taxik számára ún. puffer zónaként, vagyis olyan helyként, ahol a rendelés előtt várakozhatnak. A területet 60-40 %-ban használhatja a repülőtér szerződött partnere, a Főtaxi és más budapesti taxi társaságok járművei. Az új parkoló lényegesen nagyobb a korábbinál, erről pedig személyesen meggyőződhettek az átadás előtti bejáráson a Budapest Közút és a legnagyobb fővárosi taxis cégek képviselői.

A taxis parkolót a terminálhoz vezető úttól jobbra eső területen alakították ki, így a taxiknak egyszerűbb lesz a repülőtér érkezési és indulási szintjéhez felhajtani. A közeljövőben a Budapest Airport külön női és férfi mosdót, valamint fűtött büfé helyiséget is kialakít, ez pedig önmagában is sokkal komfortosabbá teszi a helyet a korábbi parkolónál. A Budapest Közút igazgatója, dr. Komáromi Endre és a budapesti taxi társaságok vezetői a hivatalos átadás előtt megnézhették a térkővel fedett parkolót, a helyszínen valamennyi fél elégedett volt a fejlesztésekkel.

A Budapest Airport 2006-ban kötött üzemeltetési megállapodást a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft.-vel, amelyben vállalta a vagyonkezelésében levő területeken taxiállomás létesítését, fenntartását és működtetését. Ezt azóta kétszer is meghosszabbították, így a jelenleg hatályos szerződés 2021. május 21-én jár le.” – mondta el dr. Komáromi Endre, a Budapest Közút igazgatója. Hozzátette: „A repülőtér üzemeltetője a szerződésben beruházási kötelezettséget is vállalt a személyszállítással és üzemeltetéssel kapcsolatos szolgáltatások javítása érdekében. A Budapest Airport a korábban vállalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett, az új vállalások egyik első eleme pedig a most átadott bővített és magasabb szolgáltatási színvonalat nyújtó puffer parkoló.”

A repülőtér az elmúlt években nyílt üzleti kapcsolatot alakított ki a budapesti taxis közösséggel, közölte a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője. Manel Moreno szerint sikerült egy minden igényt kielégítő puffer területet átadni a minősített budapesti taxik számára, ami a tervek szerint hosszú évekre előre lefedi majd a felmerülő férőhely-igényeket. A szakember bízik abban, hogy valamennyi nagy budapesti taxi szolgáltató és partnereik elégedetten használják az új parkolót, ami már a nagyobb nyugat-európai repülőtereken rendelkezésre álló létesítményekkel is összemérhető.

A személygépkocsis parkolók bővítése is lezajlott idén!

Idén csaknem 1000 új parkolóhelyet adott át a Budapest Airport, köszönhetően a nyár folyamán zajló parkoló bővítési munkálatoknak. Az összesen több mint 600 millió Forintos beruházás keretében pedig nem csak a férőhelyek száma nőtt. Sok más újítás mellett fedett gyalogos járdák is épültek a parkolóktól egészen a terminálokig, több helyen vált elérhetővé a poggyászkocsi-kiadó és a fizetőautomata.

Forrás: Budapest Airport

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog