Növekvő utasforgalom az USA, és Ázsia felé Budapestről!

Új hosszútávú járatok jöhetnek?

28891802714_dc101a43b9_k.jpg

Jelentősen növekedett az Ázsiai, és az USA felé irányuló utasforgalom Budapestről. Ennek okán elképzelhető, hogy hamarosan további hosszútávú járatok is indulhatnak Ferihegyről. Erről, és a Budapest Airport járathálózatával kapcsolatos fejlesztésekről folytatott beszélgetést az anna.aero oldal légiközlekedési oldal Bogáts Balázzsal, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetőjével az idén 22-dik alkalommal megrendezett Word Routes légiközlekedési szakmai eseményhez kapcsolódóan.

Az idén megrendezett World Routes éves légiközlekedési szakmai eseménynek az idei évben a kínai Csengtu városa adott otthont. A négynapos konferencián közel 3000 ezer küldött, 300 légitársaság, 700 repülőtér vett részt. A World Routes esemény lehetőséget nyújt a légitársaságok, repülőterek, és turisztikai szakemberek számára, hogy útvonalaikat fejlesszék, új útvonalak megnyitásáról tárgyaljanak, valamint megvitassák az ezekkel kapcsolatos stratégiai döntéseket. Az esemény továbbá lehetőséget nyújt az üzleti kapcsolatok ápolására is. A World Routes hatékony, idő, és költségtakarékos megoldás, hogy a repterek, és a légitársaságok képviselői egyszerre több partnerrel is tárgyaljanak, egy helyen. Az idei találkozón több mint 15 ezer találkozó zajlott le.

A cél a "fehér foltok" kitöltése!

Az interjúban a Budapest Airport kimagasló utasforgalmi növekedése mellett elhangzik, hogy a Budapest Airport járatfejlesztési csapata folyamatosan dolgozik a "fehér foltnak" (kiszolgálatlan) számító útvonalak beindításán. Még mindig New York városa az első számú útvonal ami hiányzik Budapestről. Ahogy már számtalanszor elhangzott Budapest Európában a legnagyobb kiszolgálatlan desztináció a New York-i járat tekintetében. Ez azonban félő jövőre se fog változni, mivel az az útvonalra esélyesnek tartott American Airlines, már ismertette jövő nyári menetrendjét, melyben Budapest városa nem szerepel, továbbá a másik nagy amerikai légitársaság a Delta Airlines sem tervezi a visszatérést Budapestre. Így hát maradt még kis remény egy esetleges United, vagy Emirates által repült járatra. Bár utóbbi járatindítása biztos hatalmas vízhangot keltene a világ légiközlekedés iparában, leginkább az amerikai társaságoknál.

Erőteljes az utasforgalom növekedése Ázsia, és az USA irányába!

Az idei évben erőteljes utasforgalmi növekedés tapasztalható Budapestről Bangkok, Shanghaj, Szöul városa felé. Ezen útvonalak mindegyike jelenleg "fehér folt" a Budapest Airport járatfejlesztési térképén. Bár a három város közül egyedül a Szöuli útvonal beindulására van nagy esély, mivel az idén elsőként az útvonalon chartert járatokkal megjelenő Asiana Airlines járatai iránt igen magas volt az érdeklődés mind utas, mind cargoforgalom területéről. A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a szakemberek jelenleg is dolgoznak a járat teljesítményének kiértékelésén.

De további útvonalakat is "célba vett" a Budapest Airport csapata, úgy mint Chicago ( 2015-ben 32%-os növekedés OAG adatai alapján), Luxemburg (37%-os növekedés OAG adatai alapján), és Marseille ( 16%-os növekedés OAG adatai alapján). Ezen városok szerepelnek a reptér listájának elején.

Az interjúban megemlítésre kerül, hogy Budapest Airport desztinációs listája idén 16 új úticéllal bővült, valamint, hogy miért is érdemes a légitársaságoknak csatlakozni a Budapest Airporton található légitársaságok "családjához".

Részletes interjú elérhető itt!!

 

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: anna.aero / routesonline