Jól teljesít a pekingi járat, de sajnos még mindig nem non-stop

12155.jpg

Már közel 1,5 éve közlekedik Peking és Budapest városa között menetrendszerinti légijárat az Air China színeiben. A kínai légitársaság Airbus A330-200-as repülőgépei a nyári menetrendi időszak alatt hetente négyszer, míg télen hetente 3 alkalommal kötik össze a két várost.

Míg Budapest, és Peking között leszállás nélkül kényelmesen utazhatunk, addig a Pekingből Budapestre tartó járat megszakítja útját Minszk városában. Ezen kitérővel másfél órás időt vesztenek a Peking, vagy akár az Air China más járatairól Budapest felé tartó átszálló utasok. A járat versenyképességét ronthatja, hogy az Air China alig egy hete indította el varsói járatát is, mely a budapesti után a második Közép-Kelet-európai desztinációja a légitársaságnak, ahová szintén hetente 4 alkalommal kínál járatokat, viszont nincs leszállás, se útmegszakítás  (non-stop). Ezen útmegszakítás úgy látszik a jövő nyári menetrendből sem tűnik el.

Egyre több a magyar utas a pekingi, és az Ázsiába tartó járatokon!

A budapesti reptér tapasztalatai alapján folyamatosan nő az érdeklődés a távol-keleti célállomás iránt, ugyanis egyre több magyar dönt úgy, hogy Ázsiában tölti a szabadságát.

A KSH adatai alapján a tavalyi év során 18 ezer érkező, és 22 ezer induló utas vette igénybe az Air China budapesti járatának valamelyikét. 

Nem csak Kínába repít az Air China Budapestről!

A Budapesttől légvonalban 6845 kilóméterre fekvő Peking fontos desztináció a Budapest Airport egyre bővülő célállomás hálózatában, ahonnan gyorsan eljuthatnak az utazók Ázsia és az Óceániai-térség (ausztráliai utazásra is kiváló csatlakozási lehetőségek állnak az utazók rendelkezésére az Air China járathálózatán keresztül) bármely pontjára. A kínai főváros ugyanakkor változatos programokkal várja vendégeit, és a kiváló helyi közlekedésnek köszönhetően a látogatók kényelmesen és egyszerűen eljuthatnak a festői szépségű hegyvidékekre, vagy a Kínai Nagy Falhoz. Éppen ezért érdemes rászánni legalább egy hetet Peking felfedezésére.

A városról ugyan számos internetes forrás áll rendelkezésre, de a keresgélés és a tervezgetés során van néhány szempont, amelyekre érdemes különösen odafigyelni. Az egyik ilyen maga a szálláshely kiválasztása: a kínai szállodák besorolása és minősítése eltér az európai sztenderdektől, ezért érdemes elolvasni a szimpatikusnak vélt szálláshelyről mások tapasztalatait. Érdemes körültekintően választani, mert Pekingben nagyok a távolságok. A közlekedés azonban kiváló: a biciklizés szerelmeseinek jó hír, hogy a várost remekül kiépített kerékpárutak hálózzák be. Hasznos kiegészítő továbbá a chippel ellátott Yikatong-kártya is, amely az összes metró- és buszhálózatra érvényes. Akik a városnéző buszokat vagy a taxit részesítik előnyben, azoknak ügyelniük kell arra, hogy csak ’京B’ jelöléssel ellátott járműveket vegyenek igénybe, mert csak ezek a város hivatalos személyszállítói.

list-ming-dynasty-forbidden-city-180066725.jpg

A látnivalók között az alábbiakat mindenképpen érdemes felvenni a pekingi bakancslistára:

A Kínai Nagy Fal

Peking ideális kiindulási pont az ország legismertebb műemlékének megtekintéséhez. A Kínai Nagy Fal egyes falszakaszai (Badaling, Mutianyu, Simatai vagy Jiankou) könnyen és gyorsan elérhetők a fővárosból.

Az Ég Temploma

A 270 hektáros parkban található épület a Ming-dinasztia építészetének egyik remekműve. Egykor a császárok itt tartották a rituális ceremóniákat, a területet szent helyként tartották számon.

A Tiltott Város

Az egykori császári palota a város legnépszerűbb nevezetessége. Az 1400-as évek elején épült építészeti remek összesen 24 uralkodónak adott otthont

Nyári Palota

A XII. században épült palotát az Ópiumháború idején teljesen felégették, jelenlegi formáját a XIX. században nyerte el. A 290 hektáros terület épületei mellett a Hatalmas Fényesség Tava is impozáns látványt nyújt.

Színházi előadások

Peking színházaiban a Kung Fu- és akrobata show-tól az operán át a helyi folk műsorokig szinte minden műfaj jelen van. Az előadások jóvoltából közelebbről megismerhetjük a város kulturális tradícióit.

Különleges múzeumok

A turisták körében népszerű múzeumok mellett tekintsük meg a város rendhagyó tárlatait is. A Daxing Görögdinnye Múzeumban például minden a gyümölcsről szól.

Akik szeretnének bővebben olvasni a Peking nyújtotta lehetőségekről, azoknak érdemes ellátogatniuk a http://www.bud.hu/utazas/budwinter weboldalra, ahol részletes információt találnak a városról.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Kép: history.com / planesandchoppers.com