A téli menetrendben is közlekedni fognak az Air Algerie gépei Budapestre!

Az első járat érkezése szeptember 15-én várható!

A téli menetrendi időszakban is megmarad az Air Algerie Algír és Budapest között közlekedő új menetrendszerinti járata - a Google Flights, és az Air Algerie légitársaság menetrendi oldalán végzett próbafoglalások alapján.

Eddig ismert információ alapján az utolsó Algerie járat október 27-én hagyta volna el Budapestet, azonban a légitársaság, és a Google Flights repülőjegy keresőjébe végzett próbafoglalások során, a budapesti járat jelenleg 2017. március 23-ig elérhető.

Változik a járatnyitás időpontja is!

A tervezett járatnyitás dátuma is megváltozik az eddigi szeptember 11-i (vasárnap) dátum helyett, várhatóan szeptember 15-én (csütörtökön) fog az első Air Algerie gép (AH2040 járatszámmal) landolni Budapesten. Szeptember 15-től kezdődően pedig hetente 2 alkalommal csütörtökönként, és vasárnaponként láthatjuk a légitársaság gépeit a ferihegyi betonon. Az Algír budapesti járata egészen március 23-ig szerepel a menetrendben. Ez az időpont a nyári menetrendi időszak kezdetére esik. Vélhetően az Air Algerie még nem tervezte meg teljes egészében a 2017-es nyári menetrendjét, ennek okán egyelőre ismeretlen hogy ezen időszak alatt is fognak-e a légitársaság repülőgépei Budapestre közlekedni. Ha sikeres lesz az új budapesti járat, akkor minden bizonnyal a nyári menetrendi időszak alatt is megmarad a közvetlen légi összeköttetés a két ország között.

algerihir.JPG

A légitársaság hirdetésében is szeptember 15-i indulás szerepel

Változik a géptípus az útvonalon!

Az elvégzett próbafoglalások során számtalan csütörtöki járatot a légitársaság Boeing 737-800-as típusú (162 férőhelyes) repülőgépei fognak teljesíteni, de emellett az útvonalon a kisebb Boeing 737-600-as típusú (101 férőhelyes) repülőgépek is repülni fognak.

airalgerie.JPG

Az Air Algerie Algéria nemzeti légitársasága. Székhelye El-Djazair városában található. A légitársaság 39 város 28 országába közlekedtet menetrendszerinti járatokat. A Közép-Kelet-Európai régióban Budapest lesz az első város ahová az Air Algerie közvetlenül repülni fog. Budapesthez legközelebb Bécsben vannak a légitársaságnak járatai. Az Air Algerie flottájában keskenytörzsű  repülőgépek mellett szélestörzsű gépek is megtalálhatóak köztük Boeing 767-300, és Airbus A330-200-as típusú repülőgépek is. A légitársaság ezen felül rendelkezik egy 8db-os 787-es Dreamliner gépmegrendeléssel is.

A légitársaság magyarországi képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft. fogja ellátni!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: wikipedia / Air Algerie / Google Flights

Kép: standard.co.uk