Balesetet szenvedett az Emirates 777-es repülőgépe Dubajban!

Egy tűzoltó meghalt a repülőgép oltása közben

Balesetet szenvedett az Emirates Boeing 777-300-as típusú repülőgépe Dubajban ma 12:50-körül (helyi idő)

A járat EK521-es járatszámmal közlekedett az indiai Thiruvananthapuram városából Dubaj Nemzetközi Repülőtérre (DXB). A gépnek a leszállás közben az egyik futóműve kiszakadhatott, ezek után a gép a hasán csúszva állt meg, végül pedig teljesen kiégett. A CNN repülési szakértője szerint leszálláskor a földnek csapódhatott a repülőgép egyik hajtóműve, ez gyulladhatott ki. A dubaji repteret lezárták, az oda tartó járatokat más repülőterekre irányították át. A Boeing repülőgép az A6-EMW lajstromjelet viseli magán. Az Emirates hivatalos közleménybe erősítette meg, hogy senki sem sérült meg, a repülőgépet időben, és biztonságosan elhagyta mind a gépen tartózkodó 282 utas, és 18 fős személyzet. A légitársaság Facebook oldalán közölte az utasok állampolgárságát, mely alapján a fedélzeten magyar utas nem volt. A balesetet szenvedett 777-es repülőgépe 13 éves volt. Az Emirates flottában jelenleg 11 aktív Boeing 777-300 típusú repülőgép található a most balesetet szenvedett repülőgéppel együtt.

13912548_925315360911547_6019539926858773922_n.png

Az Emirates működése során, ez az eddigi legsúlyosabb légi balesete a dubaji székhelyű légitársaságnak. A légitársaság együttérzését kifejezve a baleset végett a megszokott piros hátterű logóját szürke hátterűre cserélte a közösségi média felületein.

Amint a felső képen látni a repülőgép futóművek nélkül a hasán állt meg, és szinte teljesen kiégett

Az Emirates tavaly december 1-je óta naponta közlekedik ugyanezen típusú Boeing gépével Budapestre. Azt egyelőre nem tudni meddig tart a dubaji repülőtér lezárása, illetve érinteni fogja-e i a Budapestről 16:00-kor induló Emirates járatot, de az Emirates járathálózatában, és más dubaji járatoknál biztosan nagy késésekre lehet számítani. Az Emirates közlése szerint akár 8 óra is lehet a teljes járathálózatra kiterjedő késedelem mértéke.

Legutóbb június 27-én a Singapore Airlines hasonló típusú 300ER-es 777-es gépének hajtóműve kezdett el lángolni a landolás előtt Szingapúr repülőterén. A gép éppen Milánóba tartott, azonban a kapitány hajtóműprobléma miatt a visszafordulás mellett döntött. Sérülés itt sem történt.

 A Flightradar24.com grafikája a leszállásról

 

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Kép: planefinder / flightradar24 /ndtv /