6 db új check in pultot adott át a Budapest Airport!

Az Air Transat terminált váltott!

20160714budapest-airport-checkin-pultok.jpg

Ma reggel már az utasok rendelkezésére állt az A terminálon újonnan kialakított 6 db check-in, más néven utasfelvételi pult, melyek segítségével csökkenhet az eddigi zsúfoltság, egyelőre a repülőtér A terminálján.

Mint már korábban beszámoltam róla, a Budapest Airport 6 db új check-in pult kialakításába kezdett az A terminál jobb végében, a volt juice bár helyén. Így az eddig meglévő 24 db pult helyen a mai naptól kezdve, már 30 db pult várja az utasokat.

A beruházás része a repülőtér nemrégen meghirdetett 50 milliárd forintos BUD 2020-as fejlesztési programnak, mely során megépül a 2B terminálhoz csatlakozó új utasmóló, ami egyszerre 3 szélestörzsű repülőgépet képes majd kiszolgálni. Ezen felül megkezdődik a reptéri szálloda, és cargo bázis építése is, valamint lezajlik a műszeres leszállítórendszer, az ILS cseréje, és az új parkolóhelyek kialakítása. Ezen felül a Budapest Airport új utasbiztonsági berendezéseket is beszerez.

B terminálon is lesznek új check-in pultok!

Ezek kialakítása rövidesen megkezdődik, és várhatóan 2017 májusára már az utasok rendelkezésére állhat.

Figyelem! Az Air Transat torontói járatának utasai mostantól az A terminálon tudnak a járatukra bejelentkezni!

Ma reggeltől a kanadai Air Transat légitársaság torontói járatának utasfelvételi pultjai a 2B terminálról átkerültek a 2A-ra. A Budapest Airport tervei szerint rövidesen a német Lufthansa-csoporthoz tartozó Germanwings és Eurowings légitársaság gépeinek utasai is a 2A-ról indulhatnak, jelentősen kiegyenlítve a forgalmi terhelést a két terminál között. Így a Lufthansa csoport összes járata a jövőben egy helyről, az A terminálról fog indulni.

Szükséges a check-in pultok számának növelése!

A nyári csúcsidőszakban a repülőtér termináljain a pultok előtt, és a biztonsági folyosónál hatalmas sorok, és zsúfoltság alakul ki. Az új járatok miatt elengedhetetlenné vált a bővítés. Azonban ha a növekedés tovább folytatódik, mint azt a statisztikák mutatják, elengedhetetlen lesz a 2-es terminál bővítése, vagy egy teljesen új C terminál megépítése. A 2-es terminál utaskapacitásának felső határa 12 millió fő. Ehhez képest a repülőtér idei utasforgalma várhatóan eléri a 11 millió főt.

Egy kis ízelítő miért is van nagyon szükség új pultokra:

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Kép: Budapest Airport