2,5 milliárd dollár értékű hajtómű szerződést kötött a Wizz Air!

A megállapodás az amerikai Pratt & Whitney-vel köttetett reduktoros turbólégcsavaros hajtóműre vonatkozóan.

A Wizz Air Holdings, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy megállapodott az amerikai Pratt & Whitney-vel 110 darab Airbus A321neo típusú repülőgépének a Pratt & Whitney PurePower Geared Turbofan (reduktoros turbólégcsavaros) hajtóműveivel való felszereléséről. Az A321neo repülőgépek kiszállítása 2019-ben kezdődik. A megállapodás további 90 darab A321neo repülőgépre is kiterjed, amelyekre a Wizz Air kötetlen vételi joggal rendelkezik, ezenkívül tartalék hajtóműveket is magában foglal.    

A megállapodás értéke a jelenlegi listaárakkal számolva meghaladja a 2,5 milliárd dollárt, és a Wizz Air által 2015-ben aláírt A321neo vételi megállapodás keretében az Airbusnak fizetendő összeg részét képezi. A megállapodás részeként a Wizz Air egy hosszú távú hajtóműflotta menedzsment programban is részt vesz a Pratt & Whitney partnereként, továbbra is biztosítva ezzel az új technológiás hajtóművek magas színvonalú karbantartását. 

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a következőket mondta: „Egy részletes vizsgálati folyamatot követően arra a következtetésre jutottunk, hogy a Geared Turbofan hajtómű nyújtja a legjobb ár-érték arányt, valamint a maximális üzemanyag és üzemeltetési hatékonyságot. Ezek a mutatók hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltetési költségeinket csökkenteni tudjuk. Működésünk jelenleg is a nagyon alacsony költségeken alapszik, célunk az, hogy az egyre hatékonyabb működéssel a lehető legalacsonyabb viteldíjakat kínáljuk ügyfeleinknek, ugyanakkor jelentős megtérülést biztosítsunk részvényeseink számára.

Mit is tud ezen hajtómű?

A Pratt & Whitney Geraed Turbofan hajtóműve komoly, megközelítőleg 99,8%-os megbízhatósági szintet biztosít, és a kezdetektől fogva eleget tett minden egyes teljesítménybeli kötelezettségvállalásnak, beleértve az üzemanyag fogyasztás 16%-os csökkentését, a zajkibocsátás 75%-os csökkentését és az előírt kibocsátási értékek 50%-os csökkentését. A Pratt & Whitney a világ egyik vezető repülőgép hajtómű és segédhajtómű tervező, gyártó és szolgáltatásnyújtó vállalata. A farmingtoni, connecticuti székhelyű United Technologies Corp. csúcstechnológiás rendszereket és szolgáltatásokat nyújt az építőipar és a repüléstechnikai ipar számára.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: Wizz Air

Kép: blogcdn.com