Átvette első A350 XWB típusú repülőgépét az Ethiopian Airlines!

Az Ethiopian Airlines, Afrika leggyorsabban fejlődő légitársasága, a legtöbb emberi alak által formált repülőgép Guinness rekordjának megdöntésével ünnepelte a vadonatúj  A350 XWB ultramodern repülőgépének a légitársaság afrikai központjába történő megérkezését.

Az új repülőgép június 29-én csatlakozott a légitársaság flottájához. A már meglévő Boeing 787-es gépekhez hasonlóan az A350-es típusú gépnek is az Ethiopian lett az első afrikai üzemeltetője. Az új A350-es gépekkel teljesített első járatok Lagos, és Dubaj városába közlekednek.

A Guinnes rekordnak számító gép megformálásban  350 légitársasági alkalmazott vett részt. A rekord megdöntésével az Ethiopian Airlines neve is bekerült a Guiness Rekordok könyvébe.

etihop.jpg

Az Ethiopian Airlines-nak jelenleg  12 db A350 XWB-re van megrendelése. Az Airbus A350-es gép tekinthető a világ legmodernebb, és környezetbarát hosszú távú utasszállító repülőgépének. A repülőgép fogyasztása 25 százalékkal kevesebb mint más hasonló típusú légi járműveké, és akár 50 százalékkal kisebb zajterheléssel üzemel.

A magyar utasok számára a légitársaság Bécs-Addisz Abeba között, heti 4 alkalommal közlekedő  B787-es járata érhető el a legkönnyebben, de budapesti indulással a Lufthansa járatainak köszönhetően frankfurti átszállással is élvezhetjük az Ethiopian szolgáltatásait.

Az Ethiopian Airlines magyarországi képviseletét az AVIAREPS Kft. látja el.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Kép: atwonline