Az Emirates-nél lobbizik a magyar kormány a New York-i járat újraindítása miatt!

A Dubaji központú Emirates légitársaságnál lobbizik a magyar kormány a Budapest-New York közötti közvetlen légijárat újraindítása érdekében - írta a napi.hu

Még idén márciusban írta meg az amerikai Bloomberg News, hogy az Emirates a már meglévő Dubaj-Milánó-New York JFK járatához hasonlóan Dubaj-Budapest-New York JFK között közlekedő menetrendszerinti járatokat indítana. A napi.hu értesülése szerint a "a magyar kormány hónapok óta lobbizik azért, hogy az Emirates  Dubajból induló New York-i járata álljon meg Budapesten. Úgy tudjuk, ez a lehetőség az Egyesült Arab Emirátusok számára is kedvező lenne, hiszen ha így hozzájutnának a Malév egykori berepülési engedélyéhez, akkor eggyel nőne a Dubaj-New York járatok száma."

Az Emirates az úgynevezett ötödik szabadságjogot használná ki a járat elindításához, melynek feltétele, hogy az amerikai szállítási minisztérium engedélyezze a járatot. A gépek így budapesti leszállást követően tovább indulhatnának New York városába.

A Budapest-New York útvonal jelenleg az egyik legfontosabb kiszolgálatlan útvonal a budapesti repülőtérről. Útóljára 2011-ben volt a magyar fővárosnak közvetlen kapcsolata New York városával köszönhetően az American Airlines, és a Delta Airlines járatainak. Azóta többször felmerült az amerikai járatok mihamarabbi újraindítása. Újraindító légitársaságként az American Airlines neve is felmerült, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai látogatása során a légitársaság vezetőivel tárgyalt. Legutóbb pedig a miniszter úr az Air Canada Rouge járatnyitó ünnepségén elhangzott beszédében kiemelte: " Az Air Canada Rouge járat kiváló átszállási kapcsolatot nyújt az USA irányába is, mindaddig amíg tárgyalásaink révbe nem érnek, és be nem tudjuk jelenteni Magyarország, és az Egyesült Államok közötti közvetlen légi járat újraindítását. Ez még egy kis időt igényebe fog venni."

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és osszad meg másokkal is!

 

Forrás: napi.hu

Kép: arabianbusiness