Dubaj, Thaiföld, Malajzia és Bali az első számú nyaralási célpontja a magyar Emirates utasoknak!

Az Emirates globális hálózatának és a közvetlen Dubaj-Budapest összeköttetésnek köszönhetően, a magyar utasok szinte bárhová eljuthatnak a légitársaság gépeivel, mindössze egy kényelmes dubaji átszállással. Idén sok magyar választott ázsiai nyaralóhelyet az Emirates kínálatából, de kortól és élethelyzettől függően eltérő szempontok alapján döntöttek az úti célok mellett.

 

Toplistás desztinációk (Dubaj, Thaiföld, Malajzia, Bali) ahová a legtöbb magyar utas utazik az Emirates gépeivel

Egyértelműen Dubaj lett az idei nyári szezonban a magyar Emirates utasok kedvence, az Emirátust pedig ázsiai célállomások követik a képzeletbeli dobogón. A nyaralni indulók örömmel válogattak az egzotikus országokból, tájakból, amelyek közül Thaiföld, Malajzia és Bali kerültek be a TOP4-be. Horváth Gábor, az Emirates country managere szerint a desztináció választásból képet kaphatunk a magyar utasok nyaralással kapcsolatos preferenciáiról: „Dubaj iránt folyamatosan nő az érdeklődés. Ebben jelentős szerepe van annak, hogy a szolgáltatásunkkal mindössze 5,5 óra alatt elérhető és minimális az időeltolódás, ami jó hír azoknak, akik nehezen bírják az időzónák között váltást. Emellett szinte egész évben napsütéses idő várja az utasokat, biztonságos, és a város éppúgy jó választás azoknak, akik egy modern metropolisz nyújtotta szórakozási lehetőségekre vágynak, mint azoknak, akik inkább történelmi helyszíneket vagy a térség természeti szépségeit akarják felfedezni.”

maldives.jpg

A country manager szerint az ázsiai célállomások népszerűségében az egyszerűen tervezhető költségek és az immár könnyebb megközelíthetőség játszik kulcsszerepet. A légitársaság közvetlen dubaji járatával mindössze egy átszállással elérhetővé váltak az ázsiai nyaralóhelyek, amelyek kedvező árú szállodáikkal és az alacsony helyi költségeknek köszönhetően ideális alternatívák az árérzékeny utazóknak. A nyaralóhely kiválasztását ugyanakkor jelentősen befolyásolja az utazók kora és aktuális élethelyzete: „Tapasztalataink szerint a fiatal párok és családok szívesen választanak távoli országokat, és elsősorban a szórakozási, illetve tengerparti aktív pihenési lehetőségeket keresik. Az idősebb utasok inkább a körutazás-jellegű nyaralásokat választják, párban vagy az unokákkal, így ők jellemzően hosszabb, akár több hetes utakra indulnak. Ők éppen ezért szívesen választották idén Ausztráliát vagy Új-Zélandot” – ismertette a korosztályok közötti eltéréseket Horváth Gábor.

Fontos az ár-minőség arány! A figyelem középpontjában a gyermek és sportkedvelő utasok!

Az utasok visszajelzéseiből ugyanakkor az is kiderült, hogy bár az ár még mindig fontos tényező, a foglalások előtt egyre többen mérlegelik a légitársaság egyéb szolgáltatásait. A családosan utazók elsődleges szempontja, hogy egy hosszabb úton mennyire tudják lekötni a gyerekek figyelmét. Ők különösen fontosnak tartják az Emirates ice fedélzeti szórakoztatórendszerében elérhető gyereksarkot, a Lonely Planet Kids gyerekeknek szánt kreatív csomagokat és a légiutas-kísérők gyerekekkel kapcsolatos tapasztalatát. Jó hír továbbá a nyár végén utazó kisgyerekes családoknak, hogy augusztusban új játékok érkeznek az Emirates fedélzetére: koala-, sün-, fehérfejű rétisas- és fóka plüssjátékokkal bővül a kínálat, amelyek új, lila színű csomagban várják a legkisebbeket. A párokat jellemzően az étel- és italválaszték, illetve a szórakoztatórendszerben elérhető mozifilmek érdeklik a leginkább. Sokan tájékozódtak továbbá a sportközvetítések iránt is, amelyek külön sportcsatornán, a légitársaság több mint 90 B777-esének fedélzetén élőben követhetők – a Dubajból tovább repülő utasok így a fedélzeten se maradnak le kedvenc sporteseményeikről. A magyarok számára fontos szempont továbbá az anyanyelvükön beszélő fedélzeti személyzet, akik a Dubaj-Budapest járaton folyamatosan rendelkezésükre állnak.

bangkok.jpg

Utazást tervezőknek: nyári akciót hirdetett az Emirates!

Munkájukból és egyéb elfoglaltságaikból adódóan ugyanakkor sokan vannak azok is, akik az utolsó percre hagyják a nyaralóhely kiválasztását és az utazás megtervezését. Az Emirates nekik kíván segítséget nyújtani nyári akciójával*, amelynek keretében kedvező árakon kínál több távol-keleti célállomást is. Dubajba Economy osztályon 135.000 forinttól foglalhatóak retúrjegyek, Kuala Lumpurba pedig 155.000 forintért. Bangkokba 165.000 forinttól, míg Hanoiba 190.000 forinttól elérhetőek oda-vissza utak. Az akciós kínálatból nem maradtak ki a Maldív-szigetek sem, ahová (Male) már 210.000 forinttól kaphatóak jegyek. A kedvezményes ajánlat 2016. június 27. és 2016. július 10. közötti foglalásokra érvényes, 2016. július 4. és 2016. december 14. közötti utazásokra. A teljes akciós kínálat elérhető a légitársaság weboldalán.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és osszad meg másokkal is!

Forrás: Emirates