Legforgalmasabb májusát tudhatja maga mögött a Budapest Airport!

Átlépte az idei májusi utasforgalom a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az 1 millió főt, mellyel ismét rekordot döntött a légikikötő, mivel ezidáig egyetlen májusi hónapban sem haladta meg az utaslétszám az 1 milliót.

A májusi hónap 1 millió feletti utasforgalma mérföldkő a repülőtér történetében, egyrészt azért mert 2015-höz képest két hónappal előbb döntötte meg az utasforgalom az 1 millió főt, másrészt még egyetlen májusi hónapban sem sikerült ezt az utaslétszámot elérnie a repülőtérnek.

Idén májusban összesen 1 016 068 fő használta a budapesti légikikötőt, mely 13,5 %-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest, amikor  895 299 főt regisztráltak. Tehát több mint 120 ezer fővel többen utaztak az idei májusi hónapban, mint 1 évvel korábban.

A budapesti légikikötő növekedési üteme felülmúlja az Uniós átlagot is, mely körülbelüli átlagban 7,8%-nak felel meg.

Az év első 5 hónapjában így összesen 4 172 251 fő fordult meg a budapesti repülőtéren.

A növekedés egyik legfőbb oka, hogy egyre több új légitársaság jelenik meg Budapesten, illetve a már meglévő társaságok kapacitásaikat bővítik. Az erőteljes növekedés tovább folytatódhat, hiszen pár nap múlva az Air Canada Rouge is elindítja közvetlen Budapest-Torontó szezonális járatát, hetente 3 alkalommal, valamint július 1-től az Asiana Airlines is közlekedtet charter járatokat Szöul városából Budapestre hetente 1 alkalommal.

A májusi rekord megerősíti azt a tényt, hogy ha a növekedés üteme továbbiakban is hasonló, a Budapest Airport ismét rekord utasforgalommal zárhatja az évet!

Fejlesztések szükségesek az utasforgalom növekedése miatt!

Az új utasmóló kivitelezésére a közbeszerzést már kiírták, így várhatóan az építkezés 2017 januárjában indul, és a tervek szerint 18 hónapig fog tartani. A mólónak köszönhetően 27 új beszállókapu és 10 új utashíd fog létesülni, mely széles és keskenytörzsű repülőgépeket is ki fog tudni szolgálni.

A reptéri parkoló területén is folyik a munka, mely során új parkolóhelyek és fedett folyosó létesül a terminál épületéhez vezetve.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: skiesmag.com / anna.aero

Kép: Budapest Airport