Swiss: Budapest is felkerült a menetrend szerinti CSeries CS100 útvonalak közé!

Már idén márciusban Budapesten járt a Bombardier CS100-as típusú repülőgépe, de akkor még csak úgynnevezett pozicionáló (teszt) repülést hajtott végre utasok nélkül gyári festésben.

Azonban július 15-től már élesben, azaz menetrend szerinti járatokat is fog teljesíteni Zürichből Budapestre az új Bombardier géptípus. A Swiss lesz az első légitársaság a világon aki forgalomba állítja a kanadai repülőgépgyártó legújabb típusát. Örömteli a hír, mivel Budapest az első olyan útvonalak között szerepel Párizs, Prága, Varsó... mellett, ahol a légitársaság használja legújabb gépét.

Az első budapesti járat a járatinformációs rendszer szerint már július 15-én 19:05-kor megérkezik Budapestre!

cseri.png

Az új kanadai gép fejlesztése közel egy évtizedet ölelt fel. A Bombadier az új gépét versenytársnak szánja a 100–150 személyes repülőgépek kategóriájában az amerikai Boeing és az európai Airbus számára. Továbbá a Bombadier CS100 közel 10%-os üzemanyag megtakarítást ígér a hasonló méretű Airbus és Boeing gépekkel szemben, ami tovább növelheti a repülőgép népszerűségét, bár a csökkenő olajárak miatt, most nem biztos hogy mérvadó a gép ezen tulajdonsága. Az üzemanyag takarékosságot segítik az új hajtóművek, melyeket az amerikai Pratt&Whitney cég fejlesztett ki. Az új PW hajtóművek takarékosabbak és lényegesen csendesebbek a most piacon lévő hajtóműveknél.

Jelenleg 250 db CSeries példányra van megrendelése a gyárnak. A megrendelők között szerepel továbbá az Air Baltic, Gulf Air, Korean Air és az Air Canada is.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: Swiss / wikipedia /

Kép: bombadier