Philippine Airlines: új gépek és lehetséges jövőbeli útvonalak az USA-ba és Európába!

De ki is az a Philippine Airlines?- tennék fel a kérdést sokan. Ázsia idén 75 éves legidősebb légitársasága sok európai ember számára ismeretlen légitársaság lehet, mivel sok ideig az Európai Unió légiközlekedési feketelistáján szerepelt, melyre azon társaságok kerülhetnek fel, akiket teljesen vagy részlegesen kitiltottak valamilyen ok folytán az Unió repülőtereiről. PAL is ezen légitársaságok közét tartozott egészen 2013-ig, amikor is részlegesen feloldották az őket korlátozó tilalmakat, és így újra járatot nyithattak az Unió területére. Ezt a társaság meg is tette, mivel 2013. novemberében, 15 év eltelte után közvetlen járatot nyitott London Heathrow repülőterére a Fülöp-szigeteki Manila városából. Az útvonalon akkor még a legújabb Boeing 777-300ER gépük közlekedett, azonban jelenleg a legöregebb, és közösségi fórumokon egyáltalán nem ajánlott (miért?: nincs fedélzeti személyes szórakoztató rendszer, régi ülések, lelakott gép....stb.) Airbus A340-300-as gép közlekedik, melyet hamarosan leválthat a legmodernebb Airbus A350-900-as, valamint új rendelésű 777-es gépek. A teljes A340-es flotta 2018-ra elbúcsúzik a társaságtól. Míg keskeny törzsű flotta fejlesztés terén 2017-től megjelennek az Airbus A321neo típusú gépek.

Viszont nem csak új gépek érkeznek hamarosan a PAL flottába, hanem tervben van új  amerikai és európai járatok elindítása is. Amerika felé San Diego, Chicago és Dallas városát vizsgálják jelenleg, mint lehetséges jövőbeli úti cél.

A társaság igyekszik nagy figyelmet fordítani másod bázisára Cebu-ra is, ahonnan most indították el az első közvetlen non-stop Los Angeles-i járatukat, mely hetente 3 alkalommal közlekedik. 

De nem csak USA került szóba, mint jövőbeli PAL desztináció, hanem Európai jelenlétüket is szeretné erősíteni a légitársaság. Ezért tanulmányozzák párizsi, amszterdami, római, valamint hamburgi járatok nyitását is. A lassú európai terjeszkedés oka, hogy a légitársaság kockázatosnak ítéli az európai piacon új járat nyitását, mivel jelenleg nehéz felvennie a harcot a nagy öböl menti országok légitársaságaival, akik több és modernebb géppekkel, magasabb szolgáltatási színvonallal rendelkeznek.

A 75 éves évfordulóra készített TV reklám:

Forrás: philippineflightnetwork / wikipedia

Kép: wikipedia

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!