Jet Airways: Brüsszel helyett Amszterdam lesz az új európai elosztó központ!

 

 2016. március 27-től kezdődően az Indiai Jet Airways megszünteti az eddig használt Brüsszeli európai HUB-ját, és szolgáltatásait áthelyezi Amszterdam Schiphol repülőterére. Ezzel a költözéssel Amszterdam lesz a Jet Airways új európai elosztó központja. Az áthelyezés annak a stratégiai code-share együttműködésnek köszönhető, mely a légitársaság, valamint a Holland KLM és az Amerikai Delta Air Lines között köttetett meg.

Március 27-től az alábbi Jet Airways járatokat szolgálja ki Amszterdam: Delhi, Mumbai és Toronto-Pearson, (a Newarki járat sajnos megszűnik)

A légitársaság az átköltözés után napi 7 összeköttetést biztosít Európa és Mumbai illetve Delhi között.

A code-share együttműködésnek köszönhetően New York JFK, Newark, Washington DC, Chicago, San Francisco, Los Angeles, továbbá Vancouver és Montreal is elérhető lesz, Amszterdami átszállással a légitársaság utasai számára. Ezzel jelentősen bővül a Jet Airways 9W kódja alatt elérhető észak-amerikai célállomások száma.  

Emellett a KLM Európán belül is biztosítja a kiváló csatlakozást számos városból, így Budapestről és Bécsből is a Jet Airways új amszterdami járataihoz. Így több mint 30 európai desztinációról lehet eljutni majd indiai és észak-amerikai célpontokra Amszterdamon keresztül a légitársaság járatain.

Az új amszterdami „hub” nem befolyásolja a Jet Airways párizsi és londoni járatait, azok továbbra is foglalhatók Budapestről Air France és British Airways által üzemeltetett ráhordó járatokkal.

Az indiai fuvarozóval 51 indiai desztináció érhető Budapestről az amszterdami mellett londoni és párizsi átszállással.

A Jet Airways hazai képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft látja el.

Forrás: AVIAREPS / atwonline

Kép: flanderstoday