Air Europa: új arculat és új 787-es gépek a flottában!

Átvette legelső saját festéssel ellátott Boeing 787-8 típusú Dreamliner repülőgépét a Spanyol székhelyű és a Skyteam légiszövetség tagja az Air Europa légitársaság. A társaság még 2007-ben rendelt 8 db-ot a típusból, majd 2015-ben újabb 14 db-ot a Boeing 787-9-es változatából. Ezen típusú gép nem ismeretlen a légitársaság számára, mivel eddig a LOT Lengyel Nemzeti Légitársaságtól 1 éven keresztül bérelt szintén 787-8-as típusú géppel repült különböző útvonalakon, mint New York és Montevideo. Azonban a LOT gépe, nem viselte az Air Europa festését, de a most érkezett géppel, ez megváltozott. Az új gép az EC-MIG lajstromjelet viseli magán. A légitársaság elnöke Juan José Hidalgo elmondta: "új fejezet kezdődött el a társaság életében" az első önálló Boeing 787-8-as gépük átvételével számos működési előnyre tehet szert a légitársaság, valamint bővítheti a desztinációinak számát a közeljövőben.

Az Air Europa flottája jelenleg 59 db repülőgépet számlál, melyek között találhatóak Embraer Regional Jet-ek, Boeing 737-es, valamint, a hosszútávú útvonalakat kiszolgáló Airbus A330-as gépek is. Tehát az új Dreamliner gép átvételével az Airbus A330-asok mellett, Boeing hosszútávú gépek üzemeltetőjévé is vált a spanyol légitársaság. Az új Boeing gépek a tervek szerint 2022-ig leváltják az Airbus A330-as gépeket.

A légitársaság tervei szerint az első nyolc Boeing 787-8 típusú gép, még 2017 végéig forgalomba fog állni, majd 2018-tól már csak a 787-9-as típusok érkeznek a társasághoz.

Az új gépeknek köszönhetően, új útvonalakat is indít a légitársaság, már idén júniustól közvetlenül lesz Madridból elérhető Bogotá, valamint tervben van, még idén decembertől az Ecuador-i Guayaquil városába is közvetlen járat létesítése. De nem csak új desztinációkon, hanem az eddig A330-as gépekkel repült útvonalakon válik elérhetővé az új típus. Ezen útvonalak: Caracas (Venezuela), Lima (Peru), Santa Cruz de la Sierra (Bolívia),  Sao Paulo (Brazília), valamint, Asuncion (Paraguay) és Buenos Aires (Argentína).

Azonban nem csak új gépet hozott a március az Air Europa számára, hanem teljes arculatváltást is, mely az új gépen már megjelenik.

Forrás: airwaysnews / routesonline /

Kép: aeroweb