Charter járatok Budapesten 2016 nyarán: Rio, Tunézia, Görögország.......

A tavalyi évhez hasonlóan idén is számtalan charterjárat fog repülni Budapestről. Az idei év legkülönlegesebb járata az olimpia idején Rio-ba közlekedő charterjáratok lesznek, melyet a Tensi Utazási iroda fog indítani. Ezen iroda a 2016-os olimpia kizárólagos hazai jegy és programértékesítője. A járatok augusztusban 3 alkalommal fognak indulni Budapestről. A járatokat az Osztrák Austrian Airlines Boeing 767-300ER típusú, hosszú távú járatok repülésére alkalmas gépe fogja repülni leszállás nélkül. Az út várhatóan 12 óra 45 percet vesz majd igénybe. A járat mind business mind economy osztállyal fog üzemelni, továbbá azon utasok, akik tagjai a légitársaság pontgyűjtő programjának, azok számára még pontokat is jóváírhatnak a törzsutas kártyájukon az utazásért cserébe.

Rio-n kívül újdonság az idén a Görög Ellinair által június 19-től, augusztus 28-ig működő Thesszaloniki járat lesz.

Egyiptomba és Tunéziába idén csökkennek a charter kapacitások, ez főként a biztonsági helyzet miatt van így, míg Görögországba az elmúlt évekhez képest több járat fog indulni előreláthatólag. „Általános tendencia hogy csökken a charterjáratok száma, ezzel párhuzamosan pedig nő azok a touroperátoroknak a száma, amelyek a Wizz Air folyamatosan bővülő” járathálózatát választják az utasaik utaztatására.

Az idei menetrendben a piac legnagyobb szereplője a Travel Service mellett jelen lesz különleges MD 80-as gépeivel a Bulgarian Air charter, de láthatunk Tunisair-t, Aegean, Tailwind, Freebird gépeket is Ferihegyen.

Úti célok                    Az utazási irodák partner légitársaságai

Bulgária                      Travel Service és Bulgarian Air Charter, Wizz Air

Ciprus                         Tailwind, Wizz Air

Egyiptom                    Travel Service, Nesma Airlines, Air Cairo

Görögország               Travel Service, Aegean, Ellinair, Wizz Air

Jordánia                      Travel Service

Spanyolország             Travel Service, Wizz Air

Tunézia                       Travel Service, Tunisair

Törökország                Travel Service, Corendon, Freebird

Málta                          Wizz Air

Olaszország                Wizz Air

Forrás: Turizmus Trend 2016. március / Turizmus Panoráma 2016. március / travelservice