16%-os utasforgalmi növekedést remél a Ryanair, nyilvános a téli menetrend!

2017-ben akár már Debrecenből is utazhatunk!

Csütörtökön jelentette be az ír fapados légitársaság a Ryanair, téli Budapesti menetrendjét. Az idei várható téli menetrend az eddigi legnagyobb kínálattal rendelkezik. A menetrend 2 teljesen új, eddig még nem repült járatot  Berlint és Nürnberg-et, valamint 3 régebben már repült, most újra visszatérő útvonalat: Billund-ot, Gran Canaria-t és Malaga-t tartalmazza. A járatnyitások mellett kapacitás bővítést is bejelentett a társaság, mégpedig a Brüsszeli és Római járatuk tekintetében heti 9-re emeli a járatok számát, így a a téli menetrend során a Magyarországról induló és az országunkba érkező utasok 19 úticél és heti 110 járat közül válogathatnak.

A légitársaság a tavalyi 2%-os növekedés után idén már 16%-os növekedést (+250 ezer utast) remél a Budapesti bázison. Ezzel a légitársaság tervei szerint az utasszámuk elérheti évi 1,8 millió utast, és ezzel így 1350 állás kötődhetne a Budapesti bázishoz.

"Kenny Jacobs, a Ryanair marketingigazgatója felhívta a figyelmet arra is, hogy az új, 2016-os budapesti téli menetrend alkalmából 100.000 ülőhelyet bocsátanak most ki európai hálózatukon belül 6.199 Ft-os kezdő áron, melyek hétfőig (március 7-ig) foglalhatók a Ryanair weboldalán."

Jövőre már a Debreceni repülőtérről is indulhatnak Ryanair járatok?:

A Travel Circle Turisztikai és Közlekedési hírportál információi szerint, hamarosan megjelenhetnek a Ryanair gépei a Debreceni repülőtéren is. A feltett kérdésükre adott válasz alapján a légitársaság képviselői "tárgyalásokat folytatnak a Debrecen Airport illetékeseivel, az elképzelésük szerint 2017 nyarától indulhatnak legkorábban az ír légitársaság által üzemeltetett járatok a kelet-magyarországi légikikötőből."

Forrás: Travel Circle / Turizmus Online / Ryanair