Egy év alatt negyed millió utas keresett rá a BUD-NYC útvonalra!

Skyscanner.net (a világ egyik vezető utazási keresője) által közölt adatok szerint, az elmúlt évben, csaknem 275.000 repülőjegy keresést regisztráltak a Budapest-New York útvonalra. Ennek alapján az elmúlt héten az anna.aero ezt az útvonalat választotta a hét útvonalának, a kiszolgálatlan kategóriába (“Unserved Route of the Week"). Az OAG forgalom elemző statisztikája, azt mutatja, hogy a fővárosunk és New York megközelítésére az utasok közel 50 repülőteret használtak, ezek közül a 3 legtöbb: Frankfurt/München 20%-t, London-Heathrow 13%-t, Párizs CDG, pedig 12%-t vitt el ezen utasokból. A járat mihamarabbi bevezetését indokolja az is, hogy a piac rendkívül élénk, a keresések 12%-a közvetlen járatra irányul

Kam Jandu a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója is nagy örömmel fogadta a hírt, és azt mondta, hogy a jövőben ezen statisztika adatokat kiegészítésként fogják felhasználni a potenciális társaságok meggyőzésére a tárgyalások során. Elmondta, hogy a negyed millió ember igazolás arra, hogy szükséges a közvetlen járat újraindítása a két város között.

Budapest és New York-JFK repülőtér között utoljára közvetlen járatot az American Airlines és a Delta Airlines biztosított 2011. nyarán. Az American akkoriban kijelentette, hogy visszatér tavasszal, ez azonban a Malév csődje és a vállalat akkori pénzügyi problémái miatt elmaradt. A Delta Airlines pedig teljesen letett az útvonal üzemeltetéséről. Azóta Budapestről, csak átszállással juthatunk el New Yorkba. Felmerült tavaly nyáron, hogy esetleg a görög SkyGreece is üzemeltetne járatokat a két város között, de ez végül nem valósult meg, a cég pénzügyi gondjai miatt.

Jövő:

Az elmúlt héten a sajtóban megjelent, hogy a kormányzat tárgyal az American Airlines vezetőivel egy USA-ba irányuló közvetlen járat mihamarabbi újraindításáról. Desztinációt egyenlőre nem neveztek meg, ezért pontosan, még nem lehet tudni, hogy New York, vagy esetleg más Amerikai város lesz a jövőben közvetlen elérhető Budapestről. Az elmúlt években piaci pletykák során felmerült a Delta Airlines visszatérése és a United Airlines belépése a Magyar piacra.

Összegezve, a közvetlen Amerikai járatra az utasok felől az igény már megvan, csak egy légitársaság hiányzik, hogy beinduljon az útvonal.

Forrás: dailynewshungary Kép: http://camp-campbell.com